NRK Meny
Normal

Ble truet på livet under nyttårsfeiring

Arshad Tofiq Mohammad Taher fikk en pistol rettet mot seg på åpen gate.

Drapsoffer Sarpsborg

Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet drept i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg lørdag.

Foto: Østfold Politidistrikt / NRK

Det skal ha vært under nyttårsfeiringen i årsskiftet 2008 og 2009 at Arshad Tofiq Mohammad Taher (30) fikk en pistol rettet mot seg og ble truet på livet, ifølge Dagbladet.

Avisen skriver at det ble trukket av, men at det bare sa «klikk klikk».

Opplysningene er hentet fra en dom fra Fredrikstad tingrett fra 2010. Ifølge dommen fremstår det som at den nå drepte mannen var et tilfeldig offer den domfelte møtte på gata i Fredrikstad.

Taher klarte å overmanne mannen og ta våpenet, som viste seg å være et gassvåpen, fra ham. Domfelte hadde mye ammunisjon på seg da han ble pågrepet.

– Vi kjenner til saken. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere, sier etterforskningsleder Kai Andersen til Dagbladet.

Undersøker flere adresser

Mann drept i Sarpsborg

Den nå drepte mannen skal den siste tiden ha bodd i denne containerleiligheten i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Torsdag ettermiddag jobbet store politistyrker med tekniske undersøkelser ved en bolig Sarpsborg, i samarbeid med Kripos.

Østfold-politiet har de siste dagene undersøkt flere adresser i Sarpsborg for å finne åstedet.

– Vi jobber med å undersøke de stedene han har oppholdt seg i forkant av at han ble drept, og sjekker ut flere steder. Vi har ikke funnet stedet der han ble drept ennå, og det er altfor tidlig å trekke noen konklusjoner ennå, sier krimsjef i Sarpsborg, Kai Andersen til NRK.

Eieren av et av husene som har blitt undersøkt forteller til NRK at den drepte har bodd i en containerleilighet i hagen på eiendommen inntil nylig. Han karakteriserer den drepte som stille og rolig, og som en person som aldri sa stort.

Mannen har fått avslag på opphold i Norge tidligere og er ikke norsk statsborger. Han har tilknytning til Østfold, i både Rakkestad og Sarpsborg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.