NRK Meny
Normal

– Vi møttes i toppen av trappa. Der falt første og andre skudd

Den tiltalte 47-åringen forklarte seg grundig om drapet på Naser Abdol Mohamady i fjor sommer.

Rettssak etter drapet på Naser Abdol Mohamady

Amir Mirmotahari (t.v.) er bistandsadvokaten til avdødes mor og søsken.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den drapstiltalte 47-åringen forteller at han observerte avdøde minst 20–30 ganger i flere uker etter at han den 17. mai i fjor fikk mistanke om at den nå fraseparerte kona hans var i et forhold med Mohamady.

– Jeg hadde ham under oppsikt i flere timer om dagen fra 17. mai til 12. juni. Jeg hadde aldri med meg pistol, jeg ville ikke drepe ham. Jeg ville bare samle mest mulig bevis, fortalte han rolig.

Sikkerhet rundt drapsrettssak i Fredrikstad

Politiet har økt sikkerheten rundt rettssaken i Fredrikstad tingrett. Deler av saken går også for lukkede dører.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Tiltalte hevder at han så den fraseparerte kona bli med avdøde hjem til hans bolig på Nabbetorp 12. juni. Han beskriver det som den verste dagen i hans liv.

– Jeg så en kvinne med skjerf over hodet og store briller, for å skjule ansiktet. Jeg er helt sikkert på at det var henne. Jeg dro rett hjem og gråt som et barn.

Gjemte pistolen i førstehjelpspute

Natt til lørdag 28. juni skal tiltalte ha kjørt flere kamerater til byen i Fredrikstad. Han kom hjem i 03.30-tiden. På kjøkkenbordet fant han vesken til den fraseparerte kona. Han åpnet den for å se om han kunne finne en nøkkel til avdødes bolig.

– Jeg fant en nøkkel. Jeg har en pistol som er registrert på meg og som jeg har våpentillatelse for. Jeg tok den frem, satte inn magasinet og gjorde den klar. Jeg gjemte pistolen i førstehjelpsputa i bilen, forteller han.

Han parkerte i nærheten av avdødes bolig, og tok med seg førstehjelpsputa med pistolen og nøkkelen til boligen.

– Jeg satt nøkkelen inn i låsen og vridde om. Låsen åpnet seg og jeg begynte å skjelve i kroppen. Det var en stor påkjenning.

– Skjøt i toppen av trappa

Statsadvokat Erik Marthinussen

Statsadvokat Erik Marthinussen i Fredrikstad tingrett onsdag morgen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Tiltalte gikk rundt i huset, før han tok noen av avdødes eiendeler og kjørte mot Halden. Deretter snudde han og kjørte hjem til seg selv i Fredrikstad, før han så dro tilbake til avdødes bolig og oppholdt seg der i over tre timer.

Han forlot huset for å få slipt en kopi av nøkkelen. Så dro han tilbake til avdødes bolig i 11-tiden på formiddagen lørdag 28. juni, og ventet der til avdøde kom hjem klokken 20.10.

– Jeg sovnet, men våknet av at det smalt i en bildør. Det var avdøde som kom hjem. Jeg gikk ut i gangen og ventet. Jeg vurderte om jeg skulle prate med ham, eller å skyte ham. Vi møttes i toppen av trappa. Der falt første og andre skudd, deretter resten i panikk, forklarer han.

Tiltalte forlot deretter boligen og parkerte bilen sin i Gamlebyen i Fredrikstad. Der oppholdt han seg i flere timer før han dro til Fredrikstad sentrum og meldte seg selv for politiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.