NRK Meny
Normal

Drapssiktet varetektsfengslet i fire uker

80-åringen som er siktet for drap på sin egen kone er varetektsfengslet i fire uker.

Drap på Grålum i Sarpsborg

Politiet rykket ut til boligen på Grålum og pågrep mannen uten dramatikk sent tirsdag kveld.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Det bekrefter politiinspektør Espen Jamissen til NRK. Den siktede mannen er varetektsfengslet i fire uker. To av ukene er med brev- og besøkskontroll.

Politiet har i dag gjennomført flere avhør i saken. Politiinspektøren forteller at det blant annet er tatt avhør av naboene til ekteparet.

Mannens forsvarer Harald Otterstad sa i går til NRK at siktede har forklart i avhørene med politiet at skuddet gikk av ved et uhell, og at han ikke ønsket å drepe eller skade kona.

– Han har det helt forferdelig. Det er helt vondt å se. Det er en person som er helt nedbrutt av det som har skjedd.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad skal ektefellene ha hatt en diskusjon som har strukket seg over lang tid på drapsdagen, og de skal ha vært dypt uenige.

Politiinspektør Espen Jamissen ønsker imidlertid ikke å kommentere hva som skjedde i timene før drapet.

– Jeg verken kan eller vil kommentere hendelsesforløpet, sier han til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.