NRK Meny
Normal

Drapssiktet utskrevet fra sykehus

Skal avhøres så fort det lar seg gjøre.

Drap i Fredrikstad

I en leilighet på Lisleby fant politiet en 35 år gammel kvinne som var hardt skadet. Hun døde senere av skadene.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Den 50 år gamle mannen som er siktet for drapet på en kvinne i Fredrikstad natt til mandag er nå skrevet ut fra psykiatisk avdeling på Veum, skriver f-b.no.

Ifølge avisen er den 50 år gamle mannen nå overført til politiets varetekt og vil bli avhørt så fort det lar seg gjøre.

Politiadvokat Nanna Aaby bekreftert opplysningene.

– Han ble skrevet ut fra Veum tidligere i dag og er nå overført til politiets varetekt, sier hun til NRK.no.

Betyr det at dere kan gjennomføre avhør i dag?

– Vi vil prøve å ta et avhør etter hvert. Det er noe usikkert om vi får gjort det i dag for vi har ikke fått tak i hans forsvare. Det må vi få gjort først, sier Aaby.

Mandag kveld ble mannen innlagt på psykiatrisk avdeling og helsepersonell har vurdert mannens helsetilstand fortløpende. Tirsdag måtte politiet avlyse det planlagte avhøret av mannen fordi tilstanden hans gjorde det umulig å gjennomføre.

Det var natt til mandag at politiet rykket ut til Søren Klæboes vei på Lisleby i Fredrikstad. I en leilighet fant politiet en 35 år gammel kvinne av utenlandsk opprinnelse hardt skadet.

Ambulansepersonell var raskt på stedet og startet livreddende førstehjelp. Kvinnen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene hun var påført.

En 50 år gammel mann ble raskt pågrepet av politiet i nabobyen Sarpsborg. Han er siktet for drap. Tirsdag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev og besøkskontroll.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Snart 300.000 østfoldinger

    1. juli var det 294.194 innbyggere i Østfold. Det betyr at det har blitt 1301 flere østfoldinger siden årsskiftet. Det bor 5.277.762 innbyggere i Norge, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Det er en vekst på ca. 10.600 personer fra første til andre kvartal i år, og den laveste veksten siden 2005. Årsaken er liten innvandring og få fødsler.

    Nyfødt barn
    Foto: Colourbox / Colourbox