NRK Meny
Normal

Drapssiktet hevder han handlet i nødverge

MOSS (NRK): Politiet vil fengsle den drapssiktede 37-åringen i fem uker.

Ole Andreas Uttberg, forsvarer i fengslingsmøte.

Ole Andreas Uttberg var forsvarer for 37-åringen i fengslingsmøtet.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Min klient har forklart at han ikke erkjenner straffskyld, og at han handlet i nødverge. Vi forstår at politiet trenger litt tid til å undersøke det han nå har forklart. Derfor samtykker vi i fengslingen, sier 37-åringens forsvarer, Ole Andreas Uttberg.

Det var mandag kveld at mannen knivstakk en 33 år gammel bekjent i en leilighet på Jeløy i Moss. 33-åringen døde av skadene noen timer senere.

Politiet har siktet ham for forsettlig drap.

– Handlet i nødverge

I avhør har mannen forklart at han handlet i nødverge, og at han har vært redd og fryktet for livet.

Det var en sterkt preget 37-åring som møtte i Moss tingrett onsdag ettermiddag. Han gråt, og erkjente de faktiske forhold.

Politiet mener det er klar fare for bevisforspillelse, og ville ha brev- og besøkskontroll i to uker. I tillegg får han medieforbud.

– Jeg ønsker ikke å komme inn på hvorfor han mener det var nødverge. Det sentrale temaet i avhørene har vært denne nødvergesituasjonen og omstendighetene rundt selve hendelsen, sier forsvarer Uttberg.

Drap Moss

DRAP: En 33 år gammel mann døde av skadene etter knivstikkingen mandag.

Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Koster-rekord

    Sommeren har gitt billettrekord for Kosterbåtene, skriver Fredriksstad Blad. Båtene trafikkerer mellom Strømstad og Koster. I juli ble det solgt 112 000 billetter mot 98 000 i juli i fjor. Også mai og juni ble rekordmåneder for selskapet Västtrafik som driver ruta.

  • Ung motorsyklist omkom

    Det var en mann i 20-årene fra Toten som omkom i en motorsykkelulykke i Trøsken søndag ettermiddag. Sykkelen har kjørt av veien og inn i et tre. Føreren døde på stedet. Det var ingen vitner til ulykken, forteller Finn Håvard Aas ved politiets operasjonssentral.