NRK Meny
Normal

Drapssiktet hevder han handlet i nødverge

MOSS (NRK): Politiet vil fengsle den drapssiktede 37-åringen i fem uker.

Ole Andreas Uttberg, forsvarer i fengslingsmøte.

Ole Andreas Uttberg var forsvarer for 37-åringen i fengslingsmøtet.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Min klient har forklart at han ikke erkjenner straffskyld, og at han handlet i nødverge. Vi forstår at politiet trenger litt tid til å undersøke det han nå har forklart. Derfor samtykker vi i fengslingen, sier 37-åringens forsvarer, Ole Andreas Uttberg.

Det var mandag kveld at mannen knivstakk en 33 år gammel bekjent i en leilighet på Jeløy i Moss. 33-åringen døde av skadene noen timer senere.

Politiet har siktet ham for forsettlig drap.

– Handlet i nødverge

I avhør har mannen forklart at han handlet i nødverge, og at han har vært redd og fryktet for livet.

Det var en sterkt preget 37-åring som møtte i Moss tingrett onsdag ettermiddag. Han gråt, og erkjente de faktiske forhold.

Politiet mener det er klar fare for bevisforspillelse, og ville ha brev- og besøkskontroll i to uker. I tillegg får han medieforbud.

– Jeg ønsker ikke å komme inn på hvorfor han mener det var nødverge. Det sentrale temaet i avhørene har vært denne nødvergesituasjonen og omstendighetene rundt selve hendelsen, sier forsvarer Uttberg.

Drap Moss

DRAP: En 33 år gammel mann døde av skadene etter knivstikkingen mandag.

Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrud i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.

  • Verner Orkerødskogen

    Orkerødskogen naturreservat i Moss kommune er blant 25 nye skogområder som nå blir vernet av regjeringen. Områdene er viktige for et stort antall truede arter, da halvparten av alle truede arter i Norge, og en rekke truede naturtyper, finnes i skog sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).