NRK Meny
Normal

Drapsmann overrasket over nye opplysninger

Den 42 år gamle mannen som har tilstått å stå bak Apenes-drapet, er særdeles overrasket over opplysninger som har kommet fram i media i dag.

Advokat Harald Otterstad
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Avisa Demokraten skriver i dag at mannen som drepte Inger Johanne Apenes i 1978 - tilsto drapet overfor sin far året etter ugjerningen.

På dette tidspunktet var drapsmannen bare 14 år gammel.

I fjor høst skal likevel faren ha valgt å tipse politiet om at sønnen kunne ha stått bak drapet. Angivelig for å lette sin samvittighet.

- Særdeles overraskende

Advokat Otterstad forteller at hans klient reagerer sterkt på avisas oppslag.

- Det jeg kan si er at min klient ble særdeles overrasket over dette oppslaget i dag. Men utover det har han ingen kommentarer, sier advokaten.

Otterstad kan ikke bekrefte sannhetsgehalten i opplysningene som nå har kommet fram.

- Nei, jeg vil ikke kommentere dette ytterligere. Jeg bare registrerer reaksjonen hos min klient - og dette kan man jo gjerne tolke, sier advokat Otterstad kryptisk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.

  • Lager kjølebokser til hjemlevering

    Kjølebokser til hjemlevering av mat testes nå ut hos 100 husstander i Moss. Gründere er i ferd med å etablere produksjon i Moss, målet er tilby markedet for hjemlevering av mat en løsning hvor varer kan leveres uten at folk er hjemme, skriver Dagens Næringsliv.