Dramatisk slutt da FFK slo Ranheim

FFK-keeper Jon Masalin og unggutten Håvard Åsheim reddet tre poeng for Fredrikstad

Masalin

Keeper Jon Masalin reddet de tre poengene for Fredrikstad på overtid.

Det var gjestene fra Trøndelag som styrte kampen og hadde de største sjansene i toppoppgjøret på Fredrikstad stadion, men FFK holdt unna og sikret tre poeng i en svært dramatisk avslutning.

Etter 89 minutter og 30 sekunder dukket den lokale unggutten Håvard Åsheim opp og sendte hjemmelaget i føringen med et godt plassert skudd fra 16 meter.

Men tre minutter på overtid kokte det over for FFK-kaptein Lars Grorud, da midtstopperen slo tidligere Fredrikstad-spiller Are Tronseth over ende inne i egen 16-meter.

De to stopperne rev og slet i hverandre under et innkast, men Grorud valgte til slutt å slå Tronseth i nakken.

– De dytter opp sine største kanoner og det blir litt knuffing. Vi får klarert unna, og da tar han et godt, gammelt balletak på meg. Jeg reagerer med å bykse til og han detter i bakken, sa Grorud til Radio Prime Fredrikstad rett etter kampslutt.

– Litt for spennende

Dommer Christian Moen valgte å gi straffe til gjestene og gult kort til Grorud etter situasjonen.

Fire og et halvt minutt på overtid fikk dermed Ranheims Gjermund Åsen muligheten til å sende østfoldingene tilbake under kvalikstreken. Men FFKs sisteskanse Jon Masalin reddet den svakt plasserte straffen fra midtbanespilleren.

– Jeg burde helt klart reagert på en annen måte, men det er litt instinkt når noen røsker til der nede. Vi gjorde det litt for spennende i kveld, men da er det desto deiligere å vinne, sa Grorud til Radio Prime.

1–0 seieren sørger for at Fredrikstad ligger på fjerdeplass à poeng med Ranheim og Bærum når det gjenstår fire kamper av årets sesong. Samtidig kan Sandefjord juble for opprykk til eliteserien.