NRK Meny
Normal

Dramatisk for Punkt Ø

Et kommunalt kutt på en halv million i året til Punkt Ø, kan føre til ytterligere kutt fra fylket og staten på 2,5 millioner kroner.

Video Kulturkutt i Moss

Punkt Ø er hovedsatsingen i Østfold fylke i formidlingen av kunst. Galleri F15 og Bryggeriet i Moss, Med Momentum festivalene – Nordisk kunstfestival annethvert år er en del av Punkt Øs aktiviteter.

Et stramt mossebudsjett slår hardt ned på Galleri F 15 som eies av Østfoldgalleriet Punkt Ø. Det er bekymringsfullt for ledelsen.

– Punkt Ø er avhengig av økonomisk forutsigbarhet. Byens politiske styre bør vite at dette kuttet gir dramatisk økonomisk nedgang og konsekvenser for Punkt Ø, sier Dag Aak Sveinar, direktør i Punkt Ø.

LES OGSÅ:

Må omprioritere midler

– Vi omprioriterer noen av de 3,3 millionene de har fått årlig for å styrke kultur og idrett for barn og unge her i Moss lokalt, sier Tage Pettersen.

Punkt Øs økonomi er tuftet på en tilskuddsfordeling mellom Staten, Østfold fylkeskommune og Moss kommune. Kommunen bidrar med 20 % av den totale årlige offentlige støtten.

– Hvis Østfold fylke og staten følger opp med tilsvarende kutt, så mister punkt Ø 2, 5 millioner kroner, bekrefter Pettersen.

LES OGSÅ:

– Øker kulturbudsjettet

– I en situasjon med trang kommuneøkonomi så må vi se på alle budsjettposter. Punkt Ø stikker av med en veldig stor andel av Moss kommunes kulturmidler. Da må vi se på ulike avtaler selv om de har vart i flere år, sier Pettersen.

Han avviser at de er lite opptatt av kultur til tross for kuttet til Punkt Ø.

– Vi styrker kulturbudsjettet og omprioriterer innenfor rammene, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.