NRK Meny
Normal

Dramatisk for Punkt Ø

Et kommunalt kutt på en halv million i året til Punkt Ø, kan føre til ytterligere kutt fra fylket og staten på 2,5 millioner kroner.

Video Kulturkutt i Moss

Punkt Ø er hovedsatsingen i Østfold fylke i formidlingen av kunst. Galleri F15 og Bryggeriet i Moss, Med Momentum festivalene – Nordisk kunstfestival annethvert år er en del av Punkt Øs aktiviteter.

Et stramt mossebudsjett slår hardt ned på Galleri F 15 som eies av Østfoldgalleriet Punkt Ø. Det er bekymringsfullt for ledelsen.

– Punkt Ø er avhengig av økonomisk forutsigbarhet. Byens politiske styre bør vite at dette kuttet gir dramatisk økonomisk nedgang og konsekvenser for Punkt Ø, sier Dag Aak Sveinar, direktør i Punkt Ø.

LES OGSÅ:

Må omprioritere midler

– Vi omprioriterer noen av de 3,3 millionene de har fått årlig for å styrke kultur og idrett for barn og unge her i Moss lokalt, sier Tage Pettersen.

Punkt Øs økonomi er tuftet på en tilskuddsfordeling mellom Staten, Østfold fylkeskommune og Moss kommune. Kommunen bidrar med 20 % av den totale årlige offentlige støtten.

– Hvis Østfold fylke og staten følger opp med tilsvarende kutt, så mister punkt Ø 2, 5 millioner kroner, bekrefter Pettersen.

LES OGSÅ:

– Øker kulturbudsjettet

– I en situasjon med trang kommuneøkonomi så må vi se på alle budsjettposter. Punkt Ø stikker av med en veldig stor andel av Moss kommunes kulturmidler. Da må vi se på ulike avtaler selv om de har vart i flere år, sier Pettersen.

Han avviser at de er lite opptatt av kultur til tross for kuttet til Punkt Ø.

– Vi styrker kulturbudsjettet og omprioriterer innenfor rammene, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.