Dramatisk da Sarpsborg slo ÍBV

Det ble dramatisk da franske Yvan Erichots ble fraktet bort med ambulanse etter en duell i kampen mellom Sarpsborg og islandske ÍBV i Europaligaen.

Spiller skadet

Det ble dramatiske minutter da Yvan Erichot ble liggende etter en duell. Video: Sebastian Nordli/NRK

Det var gått fem minutter av kampen da ÍBVs Erichot ble liggende etter en duell med Sarpsborg-spiller Patrick Mortensen. Reprisene viser at den franske midtstopperen fikk Mortensens albue i bakhode eller nakke.

– Han forsøkte å reise seg etter uhellet, men falt sammen og begynte og riste, forteller NRKs reporter på stedet.

– Det er guffent når man ser en spiller ligger der og rister, sier Sarpsborg-kaptein Joachim Thomasen etter kampen.

Erichot ble behandlet at medisinsk personell på banen, før han ble løftet over på båre og kjørt bort med sykebil.

Spiller skadet

Erichot ble behandlet av helsepersonell på banen, før han ble kjørt bort i ambulanse.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Hendelsen satt en støkk i publikum, og franskmannen, med en fortid i storklubben Monaco, lå på banen i ti minutter før han ble fraktet ut.

– Han ser ikke meg, og header inn i meg. Jeg ble litt desorientert da det skjedde. Jeg har snakket med han og det går bra med han, sier Patrick Mortensen til NRK etter kampen.

Sarpsborg startet best

Kampen er en av to kvalifiseringskamper for å få spille i Europaligaen.

Sarpsborg var best i den første perioden, men klarte ikke å skape de store sjansene. Den største sjansen i første omgang kom like før pause, da Rashad Muhammed kom alene med ÍBVs keeper. Men 24-åringen klarte ikke å overliste Geirsson i målet til islendingene.

13 minutter inn i andre periode skåret derimot Muhammed. Ole Jørgen Halvorsen sentret til 24-åringen, som alene på femmeter satt ballen i mål.

Mortensen økte

Drøye ti minutter senere økte Sarpsborg sin ledelse. Patrick Mortensen kom alene med keeper, og vippet ballen elegant over den islandske målvakten.

På overtid satt skåring nummer tre for sarpingene. Ole Jørgen Halvorsen dukket opp alene på bakerste stang etter et innlegg, og bredsidet ballen i mål.

Men det var ikke nok med det. Tre minutter på overtid noterte også Amin Askar seg på skåringslista. Etter litt klabb og babb i feltet satt Askar ballen i mål fra fem meter.

– Vi sliter litt med å bli komfortable med gresset, men totaltsett gjør vi en solid kamp, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til NRK etter kampen.

Sarpingene har dermed et perfekt utgangspunkt før hjemmekampen mot ÍBV som spilles neste torsdag.

– Fotball er fotball, men denne gjengen er proffe, så vi trenger ikke bekymre oss tror jeg.

De andre norske lagene som også forsøker å kvalifisere seg til spill i Europa var ute i kvalik i går. Det endte med 2-1 tap for Molde mot nord-irske Glenavon, mens Rosenborg tapte 1-0 mot islandske Valur.

Sarpsborg 08 IBV

Sarpsborg møtte ÍBV på bortebane torsdag kveld.

Foto: SEBASTIAN NORDLI / NRK
Laster innhold, vennligst vent..