NRK Meny
Normal

Tvangsinnlagt etter drapsforsøk

En mann fra Halden er dømt til tvunget omsorg for blant annet drapsforsøk, knivstikking, og drapstrusler mot en politimann.

Han er også dømt for herverk på politistasjonen og amfetaminbruk.

Mannen er psykiatrisk pasient, og en del av rusmiljøet i Halden. Han har vært en del av det tunge rusmiljøet i 16 år, og har en svært lav IQ på mellom 52-54.

Prøvde å drepe med mobillader

Tiltalte har blant annet forsøkt å drepe en mann med en mobillader. Han la ledningen rundt halsen hans og strammen til alt han kunne.

Offeret fikk et par fingre mellom ledningen og halsen, og klarte til slutt å slite seg løs. Han meldte selv i fra til politiet.

Mannen hevdet at offeret holdt kjæresten han som fange, men retten mener at kjæresten er oppdiktet.

Les også: -70-åring varetektsfengslet for drapsforsøk

Veddet om knivstikking

Mannen i 30-årene var også tiltalt for knivstikking i rusmiljøet.

Tiltalte hevder at den andre mannen hadde tatt jakken hans for å stjele reseptbelagte medisiner. Derfor truet han med å bruke kniv.

De to skal ha veddet om tiltalte turte å bruke kniv, og han følte derfor at han måtte stikke vedkommende i ryggen for å bevise at han holdt ord.

Truet politimann på livet

Halden-mannen har også kommet med svært alvorlige trusler mot en politimann. Han har opparbeidet et hatforhold til en bestemt politibetjent, og har flere ganger truet med å drepe ham.

I følge retten er forklaringen på hvorfor han hater denne politimannen totalt meningsløs. De mener hatet er et utslag av tiltaltes vrangforestillinger og generelle psykiske situasjon.

Tiltalte har også sparket inn en inngangsdør på Halden politistasjon og vært i besittelse av narkotika. Han har brukt amfetamin jevnlig.

Les også: - Må i fengsel etter å ha truet Nav-sjef

Alvorlig psykisk utviklingshemmet

Rettspsykiaterne har konkludert med at vedkommende har en alvorlig psykisk utviklingshemming og er en fare for sine omgivelser.

De beskriver ham som en mann uten grenser for sin agressjon, og mener at han har ingen, eller svært liten forståelse av at uenighet kan løses på andre måter enn angrep.

Både aktor og forsvarer er enige i sakkyndiges konklusjoner. Tiltalte har også selv bedt om å bli tvangsinnlagt.

Han ble enstemmig dømt til tvungen omsorg.

Les også:- Ble løslatt fra varetekt - begikk voldsforbrytelse

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To menn påført knivskader i natt

    To menn er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Fredrikstad i natt. En av de, en mann i 30-årene fikk flere stikkskader i magen og har blitt operert på Kalnes i dag. Den andre, en mann i 30-årene hadde mindre stikkskader i hodet og slagskader på kroppen. En mann i 20-årene har blitt pågrepet som følge av hendelsen. Alle tre er bekjente, og samtlige er kjenninger av politiet.

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.