NRK Meny

Dømt til tross for lesevansker

En 41 år gammel kvinne er i Fredrikstad tingrett dømt til betinget fengsel i 20 dager for å ha svindlet til seg 144.000 kroner fra NAV. Kvinnen mottok arbeidsavklaringspenger uten å melde fra at hun hadde en jobb. Kvinnen hadde dårlige leseferdigheter i norsk. I dommen slår tingretten fast at alle som søker trygdeytelser, har selvstendig ansvar for å sette seg inn i reglene som gjelder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.