NRK Meny
Normal

Dømt til 5 års fengsel for hasjsmugling

En norsk 28-åring er i Varmlands tingrett dømt til over fem års fengsel for hasjsmugling over Ørje tollsted i Østfold.

Smuglingen fant sted natt til 13. mars i år da nordmannen og tre svenske statsborgere ble stoppet av svenske tollere og politi.

Med 51,5 kilo hasj

28-åringen forsøkte da og komme seg over grensen mellom Hån i Sverige og Ørje med 51,5 kilo hasj fra Nederland.

Politiet hadde avlyttet smuglerne i flere timer, og i bagasjerommet på bilen fant tollerne hasjen i en veske.

Dommen falt fredag formiddag, skriver Aftenposten. Rettens avgjørelse fikk advokat Per Liljekvist, som forsvarer nordmannen, til å reagere.

Hevder å ha blitt mishandlet

Han mener hans klient burde fått en mye mildere dom siden han etter sigende ble mishandlet og truet til å bli med på smuglingen.

– Etter det som er kommet fram i retten mener jeg en straff på maks to år er riktigere, sier advokat til Nya Wermlands-Tidningen.

Ifølge advokaten fryktet 28-åringen at han ville bli likvidert om han ikke ble med på smuglingen, og han skal ha fått en pistol mot tinningen for å understreke truslene.

Påstand om syv års fengsel

Den norske statsborgeren er tidligere dømt for narkotikaforbrytelser i Norge, og ble dømt til ubetinget fengsel.

Påtalemyndigheten hadde på forhånd lagt ned påstand om sju års fengsel. Den antatte hovedmannen i saken, en 25-åringen fra Arvika, fikk syv års fengsel, mens de to andre fikk seks års fengsel.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg med tilskueroppgang

    Sarpsborg er det enste av topplagene i Eliteserien som har hatt en oppgang i antallet tilskuere fra i fjor. Det viser en oversikt VG presenter i dag. Så langt har det vært 411 flere tilskuere per kamp på Sarpsborg stadion i år. Både Rosenborg, Brann, Molde og Haugesund har hatt en nedgang.