NRK Meny
Normal

Dømt til fengsel i fire år for å ha voldtatt sovende kvinne

Nektet straffskyld, men ble avslørt av DNA-prøve.

En polsk mann i 30-åra er dømt til fire år i fengsel for å ha voldtatt en sovende kvinne på en fest i Fredrikstad i oktober i fjor.

Kvinnen har forklart at hun våknet i sengen tidlig på morgenen av at hun ble voldtatt av mannen og at hun jaget han ut av huset og senere meldte fra til politiet.

Tiltalte har innrømmet at han var på soverommet, men benekter å ha hatt samleie med kvinnen. Derfor nektet han også straffskyld i retten.

Avslørt av DNA-prøver

Etter å ha fått fremlagt DNA-prøver som ble tatt av begge to samme dag, samt vitneforklaringer, valgte Fredrikstad tingrett å dømme mannen til fengsel i fire år.

Han ble også dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.