NRK Meny
Normal

Dømt for trygdesvindel for tredje gang

Dommeren: – Ikke mye som tyder på at siktede har lært.

NAV-logo
Foto: Brennpunkt

En kvinne fra Mysen er dømt til sju måneders fengsel etter at hun for tredje gang er dømt for å ha jukset med meldekortene til Nav.

Ifølge Smaalenenes Avis skal kvinnen ført opp at hun hadde jobbet 1.334 timer over en toårsperiode. Sannheten var at hun hadde jobbet 3.470 timer.

Det førte til at hun fikk utbetalt nesten 350.000 kroner for mye fra Nav-systemet.

Kvinnen erkjente til slutt det grove bedrageriet og hevdet at hun ga falsk forklaring overfor Nav fordi hun følte et press overfor barna sine, skriver Smaalenenes Avis.

Hun ble dømt for tilsvarende forhold. i 2007 og 2010.

Ifølge Smaalenenes Avis bemerket retten at forholdene i denne saken startet kort tid etter siste dom. Dommer Astrid Gjelsvik synes det heller ikke var mye som tydet på at siktede hadde tatt lærdom av sine tidligere dommer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 9,5 milliarder til dobbeltspor

    Stortinget vedtok i går å starte opp arbeidet med dobbeltspor-prosjektet Sandbukta-Moss-Såstad neste år. Kostnadsrammen er 9,5 milliarder kroner. Prosjektsjef Jarle Rasmussen i Bane NOR sier planen om å ferdigstille ny stasjon og nytt dobbeltspor i 2024 står fast. Utbyggingen vil bety hyppigere avganger og kortere reisetid fra Moss og Rygge.

  • Redusert straff for narkosmugling

    Borgarting lagmannsrett har redusert straffen fra seks til fem og et halvt års fengsel for en 42 år gammel mossing som er dømt for smugling av 114 kilo hasj og 6 kilo marihuana over Svinesund i mai i fjor. En mann som var dømt til fengsel i fem år og tre måneder for å ha kjørt følgebilen har fått redusert fengselsstraffen til i tre år.