NRK Meny
Normal

Dømt for springskalle mot politi

37-åringen fra Moss må i fengsel for å ha skallet til en politimann og slått en bussjåfør.

Moss Tingrett

Moss tingrett gjorde halvparten av dommen betinget. En av meddommerne mente det ikke var bevist at mannen hadde skallet til en politibetjent.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Mannen, som er fra Moss, er dømt til fengsel i 90 dager for en rekke lovbrudd.

Skallet til politimannen under transport

I januar i fjor skal han ha skallet til en politibetjent som prøvde å feste på ham sikkerhetsbelte under transport til arresten.

I januar i år skal han ha dyttet til en politibetjent i Moss sentrum og dernest igjen ha forsøkt å skalle til en annen politibetjent under transport til politiarresten.

Han er nå i Moss tingrett dømt for begge forhold, men dommen ble avsagt under dissens siden en av meddommerne ikke fant det bevist at mannen faktisk hadde skallet til en politibetjent i januar 2009.

37-åringen nektet selv i retten for å ha gjort dette.

Måtte til sykehus etter politigrep

Saken fikk den gang et etterspill fordi politibetjenten etter den angivelige springskallen skal ha festet et grep på 37-åringen som gjorde at han mistet bevisstheten, og han måtte kjøres i ambulanse til sykehus.

Den saken ble senere etterforsket av spesialenheten for politisaker etter at 37-åringen hadde anmeldt forholdet, men saken ble henlagt etter bevisets stilling.

Men det var ikke bare vold mot politifolk mannen ble dømt for i Moss tingrett tidligere denne måneden.

Vold mot bussjåfør

Han ble også funnet skyldig i å ha angrepet en bussjåfør. I august 2008 stoppet han en buss på en holdeplass ved å parkere foran den og dermed hindre den i å kjøre videre.

Han forsøkte først å komme inn i bussen gjennom passasjerdøren, men den var stengt, og han gikk deretter rundt til førersiden, grep fatt i bussjåføren gjennom vinduet og slo ham i ansiktet.

Mannen forklarte i retten at bussjåføren hadde tatt uriktig betaling fra datteren hans som hadde reist med bussen kort tid forveien og at han bare hadde stoppet bussen for å få tilbake de ti kronene hun hadde betalt for mye.

Nekter å si hvor han oppbevarer en pumpehagle

37-åringen ble også dømt for ulovlig besittelse av en pumpehagle som han nekter politiet å fortelle hvor han oppbevarer.

Mannen er altså dømt til 90 dagers fengsel, hvorav halvparten må sones. Han ble også idømt saksomkostninger på til sammen 2.000 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.