NRK Meny
Normal

Dømt for skudd mot sovende nabo

En 25 år gammel mann er dømt til to års fengsel for å ha skutt sin sovende nabo. Selv hevder 25-åringen at han skjøt i selvforsvar.

Fredrikstad tingrett
Foto: Stephan Reis / NRK

Det var natt til søndag 3. november i fjor at 25-åringen tok seg inn i leiligheten til naboen sin, og skjøt han i armen mens han lå og sov i sengen.

Han fikk et dypt sår i overarmen, og har vært 100 prosent sykemeldt siden skyteepisoden.

Nå har Fredrikstad tingrett dømt 25-åringen til to års fengsel, skriver VG.

Hevder han skjøt i selvforsvar

I Fredrikstad tingrett hevdet han at han hadde gått inn i leiligheten for å hjelpe en kvinne han mente han hadde blitt voldtatt av tre menn.

Denne forklaringen om selvforsvar ble imidlertid tilbakevist av kvinnen selv, ifølge VG.

I dommen heter det at 39-åringen var fullstendig forsvarsløs, og at handlingen skjedde uprovosert og hadde karakter av mishandling.

Retten la i skjerpende grad vekt på at skyteepisoden skjedde mens 25-åringen hadde prøvetid for en straff for grovt ran. Retten la også vekt på at skytingen kunne fått langt alvorligere konsekvenser for 39-åringen.

Ved siden av fengsel må 25-åringen betale offeret 150.000 kroner i erstatning og oppreisning, samt dekke saksomkostningene.

NRK/NTB

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Strømbrudd i Askim

    Over 100 husstander er rammet av strømbrudd i på Henstad i Askim, melder Smaalenenes Avis. Årsaken skal være høyspentfeil.

  • Gratis buss for barn og unge

    Et gratis minibusstilbud for barn og unge bør på plass i Fredrikstad. Det mener daglig leder i Fredrikstad Idrettsråd, Svein Femtehjell. Han frykter at barn og unge blir taperne når bomringene settes i drift neste år fordi det blir for dyrt å komme til fritidsaktiviteter.