NRK Meny
Normal

Dømt for sjikane

To politibetjenter og én kommuneansatt fikk huden full av 25-åringen fra Halden.

Rettssal
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

25-åringen ble dømt til 120 dager i fengsel i Halden tingrett forrige uke.

I tillegg til sjikane mot offentlige tjenestemenn, er mannen også dømt for salg av narkotika og oppbevaring av våpen.

Rabiat oppførsel

Ved tre forskjellige anledninger skal mannens oppførsel virket skremmende på andre.

En mannlig polititjenestemann, en kvinnelig politibetjent og en kvinnelig ansatt ved servicekontoret til Halden kommune mener alle seg forulempet av 25-åringen.

Hendelsen ved servicekontoret skjedde etter at mannen var blitt forklart at et løpende vedtak om utbetaling av penger var blitt stoppet.

Ute på prøve

25-åringen ble også dømt for å ha solgt relativt store mengder hasj og oppbevaring av våpen og bilkjøring uten førerkort.

De fleste lovbruddene skjedde mens han var ute på prøve etter en tidligere fengselsdom.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK