NRK Meny
Normal

Dømt for overgrep mot stesøster

En mann i begynnelsen av 20-årene er dømt for seksuelle overgrep mot en stesøster. Jenta var 13 år gammel da hendelsene fant sted.

Halden tingrett

Halden tingrett har dømt en ung mann for overgrep mot en stesøster.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

Halden tingrett har dømt mannen til fengsel i tre år. To år av dommen er gjort betinget med en prøvetid på to år. Mannen er også dømt til å betale 120.000 kroner i oppreisning til jenta.

Skjedde høsten 2010

Dommen fra Halden tingrett omfatter to overgrep. Det ene fant sted høsten 2010, den andre noen måneder senere. Da saken var oppe for retten erkjente mannen seg skyldig etter tiltalen.

Både jenta om mannen som nå er domfelt forklarte seg forholdsvis likt om hva som hadde skjedd. De to har imidlertid ikke vært enig om hvem som tok initiativet til samkvemmet.

Dømt en gang tidligere

Mannen er tidligere dømt for, sammen med en annen, å ha utført seksuelle handlinger med en kvinne som var så beruset at hun ikke kunne motsette seg det som skjedde. Dette fant sted for fem år siden, og mannen fikk da en dom på fengsel i et år og fire måneder. Et år av den dommen ble gjort betinget.

Halden tingrett har tatt hensyn til at domfelte var under 18 år da overgrepene mot stesøsteren fant sted. Retten har også tatt med i betraktning at mannen har tilstått forholdene. Overgrepene har hatt følger for stesøsteren, som har gjennomgå omfattende behandling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.