NRK Meny
Normal

Fem dømt for narkohandel i Askim

Fire menn og en kvinne er dømt i en sak som omfatter handel med betydelige mengder metamfetamin, amfetamin, marihuana og hasj i Askim.

Metamfetamin

Fem personer er dømt i en omfattende sak som blant annet handlet og kjøp og salg av metamfetamin. (Illutsrasjonsfoto).

Foto: Sydnes Jacobsen/Stenersen / NRK

En 56-årig mann, bosatt i Askim, er i Heggen og Frøland dømt til fengsel i to og et halvt år. Åtte måneder av straffen er gjort betinget. En 33-årig mann fra Askim har fått en dom på et år og åtte måneder, et år av straffen må sones.

En 30-åring har fått en betinget dom på fengsel i 24 dager for kjøp og bruk av narkotika, mens en annen 33-årig mann og en 46-årig kvinne er dømt til samfunnsstraff.

Narkotikahandelen fant sted fra høsten 2011 og et drøyt halvår etter dette.

Fant en sekk med metamfetamin

Kvinnen forklarte i retten at hun hadde funnet en sekk som inneholdt 470 gram av det hun trodde var amfetamin, men som viste seg å være metamfetamin. Hun overlot ca. 300 gram av stoffet til 56-åringen.

Han solgte, i samarbeid med 33-åringen, stoffet videre i porsjoner på 50 og 100 gram. Eldstemann er også dømt for å ha solgt hasj ved flere anledninger. En gang solgte han nær en halv kilo. 33-åringen er også dømt for salg av marihuana.

Kolliderte i narkorus

Heggen og Frøland tingrett

Saken gikk for Heggen og Frøland tingrett.

Foto: Glenn Thomas Nilsen / NRK

Den 33-årige mannen som ble dømt til safunnsstraff er dømt for å ha kjøpt amfetamin og for kjøring i narkorus. I juli 2012 kolliderte han mens han kjørte motorsykkel i Ås, han ble selv skadet i ulykken. Motorsykkelen han kolliderte med var smuglet inn fra Litauen uten at det var fortollet eller godkjent for øvrig. I mai ble han tatt mens han kjørte ATV i narkorus.

Mannen er dømt til å utføre 150 timer samfunnsstraff og han får ikke kjøre motorkjøretøyer i to og et halvt år fremover.

Den 46-årige kvinnen er dømt for oppbevaring av narkotika, for å ha overdratt stoff til andre og for bruk av amfetamin. Hun må gjennomføre 360 timer samfunnsstraff i løpet av det neste året.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: