NRK Meny
Normal

Ruset 16-åring kolliderte med bil

16-åringen prøvde å kjøre bil i alkoholpåvirket tilstand, men kjørte inn i et steingjerde etter kort tid.

Promillekjøring, illustrasjonsbilde

Sjåføren var 16 år gammel og beruset da han kjørte bil.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Nå har unggutten møtt for tingretten i Sarpsborg. Dommen lyder på fengsel i 18 dager og er gjort betinget med to års prøvetid. I tillegg må gutten betale en bot på 6000 kroner, og han får ikke ta førerkort før 20 måneder etter at han har fylt 18 år.

Ville dra fra stedet

I retten forklarte den unge sjåføren at han var på telttur ved Tunevannet sammen med noen kamerater. Han hadde delt en flaske rom og noen øl med de andre som var til stede.

Utpå kvelden kom en jente til teltplassen, og da fikk tiltalte og en kamerat lyst til å dra fra stedet. De satte seg i bilen og kjørte 30 meter førde kolliderte med et steingjerde. I retten erkjente gutten at han følte seg ruset da han skulle kjørte.

Sperrefrist for førerkort

Påtalemyndigheten forslo betinget fengsel, bot og sperrefrist for tenåringen. Tingrettens dom er identisk med påtalemyndighetens forslag.

I formildende retning har retten lagt vekt på guttens alder. I skjerpende retning la retten vekt på at kjøringen endte i et trafikkuhell og at sjåføren ikke hadde førerkort.

Den unge sarpingen vedtok dommen på stedet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha nei til utbygging

    Fortidsminneforeningen mener politikerne i Fredrikstad må si nei til å bygge ut en verneverdig villa ved biblioteket i byen. En utbygger ber om å tillatelse til å bygge om herskapshuset på Cicignon til åtte leiligheter og bygge et tilbygg i bakgården med fem leiligheter. Leder i fortidsminneforeningen i Østfold, Jens Bakke mener et ja til utbygging på sikt kan føre til en forringelse av områdets nasjonale verdi.