NRK Meny
Normal

Truet med å tenne på hos eksen, og gjorde det

Først sendte en mann trusler til sin tidligere samboer om at hun skulle blir drept, at hun skulle lide og at hun skulle brenne. Så tente han på ved huset til kvinnen i Eidsberg.

Rettssal

Mannen tilstod både trusler og ildspåsettelse i retten.

Foto: Linda Vespestad / NRK

En mann i midten av 30-årene er nå dømt for ildspåsettelse, trusler og brudd på besøksforbud mot sin tidligere samboer i Eidsberg.

I april i fjor satte mannen fyr på verandaplattingen på boligen til den tidligere samboeren. Samtidig tente han også på et lekestue på eiendommen. Forut for dette hadde han sendt en rekke tekstmeldinger med trusler til kvinnen, trusler om at hun skulle bli drept, at hun skulle lide og at hun skulle brenne.

Tilstod mye i retten

Under rettssaken mot mannen i Heggen og Frøland tingrett for to uker siden innrømmet mannen at han hadde tent på og at han hadde sendt disse meldingene. Mannen innrømmet også at han hadde sendt trusler til et av kvinnens familiemedlemmer, der han blant annet truet med å tenne på en bil.

Mannen var ilagt besøksforbud mot kvinnen. Likevel sendte han truslene, i tillegg til at han kontaktet henne på telefon en rekke ganger.

Mannen er også dømt for å ha sendt trusler til kvinnens nye kjæreste, men dette tilstod han ikke i retten.

Mannen opprettet flere telefonnummer registrert på andre navn. Da kvinnen søkte opp et nummer hun hadde fått tekstmelding fra i februar, kom det opp at det var registrert på «Djevelen».

– Neste gang tenner jeg på mens du sover

Etter ildspåsettelsene fikk kvinnen nye tekstmeldinger. I en melding stod det «Neste gang tenner jeg på når du sover».

Heggen og Frøland tingrett slår fast at brannene medførte svært begrensede skader, men at de forsterket alvorsgraden i truslene.

Heggen og Frøland tingrett har dømt mannen til fengsel i fem måneder. Han har allerede sittet varetektsfengslet i over fire måneder, slik at det i praksis gjenstår tre ukers soning. Mannen er også dømt til å betale kvinnen 40.000 kroner i erstatning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.

  • Lager kjølebokser til hjemlevering

    Kjølebokser til hjemlevering av mat testes nå ut hos 100 husstander i Moss. Gründere er i ferd med å etablere produksjon i Moss, målet er tilby markedet for hjemlevering av mat en løsning hvor varer kan leveres uten at folk er hjemme, skriver Dagens Næringsliv.