NRK Meny
Normal

Tre menn dopet ned kvinne og voldtok henne

Halden tingrett fant det bevist at tre menn voldtok en kvinne, som var ute av stand til å motsette seg den seksuelle omgangen.

Halden tingrett

Halden tingrett har dømt tre menn for voldtekt av en kvinne.

Foto: Rainer Prang / NRK

En mandag i juni i fjor kom en kvinne til politistasjonen i Halden sammen med sin mann. Hun opplyste at hun natt til lørdagen før hadde blitt dopet ned og voldtatt av tre menn i Halden sentrum.

Politiets etterforskere dro til stedet de voldtekten hadde funnet sted og sikret spor. Det ble funnet DNA-spor fra alle de tre mennene i kvinnens truse. De tre mennene ble pågrepet, og har sittet fengslet fram til saken kom opp for tingretten nå i Halden i månedsskiftet mars-april.

Takket ja til drink

Denne forsommerkvelden hadde kvinnen gått alene på byen, for hun og ektemannen hadde ikke barnevakt. På et av Haldens serveringssteder kom hun i kontakt med en av de tre mennene. Han inviterte henne med seg for å spise et annet sted. De to spiste der sammen med to andre menn.

Da ble hun tilbudt en drink, noe hun svarte ja til. Hun reagerte litt på smaken på drinken, og etterpå følte hun seg uvel, akkurat som hun var i ferd med å besvime. Hun prøvde å sende en tekstmelding til ektemannen, men rakk aldri skrive ferdig.

Da hun kom til seg selv lå hun på en benk. Hun registrerte to av de tre mennene foran seg. En av dem hadde trusen hennes. Hun registrerte at hun selv var naken, med unntak av en tynn trøye på overkroppen. Så ble hun borte igjen.

Våknet i dårlig form

Da hun våknet igjen var hun veldig kvalm, hun hadde kvelingsfornemmelser og kraftige brekninger.

Dagen etter våknet hun på en skitten madrass. Ved siden av henne lå den tredje av mennene, naken. Hun kledde på seg, og gikk ut. Etter kort tid møtte hun ektemannen, som var ute for å se etter henne. Etter hvert fortalte hun mannen hva som hadde skjedd, og han overbeviste henne om at hun måtte anmelde det hele.

Andre beskrivelser

De tiltalte hadde andre beskrivelser av hva som hadde skjedd. En av mennene, 36 år gammel, hevdet i retten at kvinnen hadde tatt initiativet og at han da ikke hadde klart å styre seg.

En annen av mennene, 35 år gammel, forklarte at 36-åringen hadde sagt at kvinnen var interessert i samkvem med ham også.

Den tredje av de tre, en 44-årig mann, forklarte at 35-åringen hadde bedt ham bli med på festen. Han hevdet at kvinnen etter hvert hadde gitt uttrykk for at hun ønsket samkvem med ham.

Det ble tatt blod- og urinprøver av kvinnen, men det ble ikke gjort funn i prøvene som kunne bekrefte at hun var blitt dopet ned. Halden tingrett fant ikke bevis for at de tre hadde blandet noe i drinken til kvinnen eller at de hadde sørget for at kvinnen ble bevisstløs.

Halden tingrett fant det bevist at både 35-åringen og 36-åringen hadde samleie med kvinnen, retten konstaterer at det bekreftes av biologiske spor. Retten fant ikke bevis for at den tredje av de tiltalte gjennomførte samleie med kvinnen, men at han hadde et samkvem med henne.

Retten fester lit til fornærmedes forklaring om hva hun opplevde og ble utsatt for natt til første juni.

Halden tingrett

Retten trodde kvinnen

Halden tingrett fattet ikke lit til de tiltaltes forklaringer om at kvinnen hadde hatt samkvem med de tre frivillig. Retten konstaterer at de tre har endret sine forklaringer flere ganger etter at de ble pågrepet, og det er ikke samsvar mellom forklaringene til de tre tiltalte.

Derimot mener Halden tingrett at kvinnen har kommet med en troverdige forklaring, den er konsistent og sammenhengende og er ikke endret underveis.

Lange straffer

De to yngste av de tiltalte, 35- åringen og 36-åringen, er begge dømt til fengsel i fem år og fire måneder. 44-åringen er dømt til fengsel i tre år og åtte måneder.

De tre er dømt til å betale til sammen 400.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK