NRK Meny
Normal

Dømt for grove overgrep mot 14-åring

Tre yngre Askim-menn må sone fengselsstraffer og betale oppreisning etter et døgn med kontinuerlige overgrep mot en 14 år gammel jente.

Heggen og Frøland tingrett
Foto: Glenn Thomas Nilsen / NRK

Dommene er på ett år og ni måneders fengsel for to av de tre, sistemann må sone ett år og seks måneder.

De må også betale jenta 150.000 kroner i erstatning.

Møttes på VG's nettsamfunn

Nettbys forside

VG's nettby.no ble lagt ned i desember 2010, men ble i løpt av de fire årene det var i drift knyttet til flere overgrepssaker.

Foto: Faksimile: Håvard Gulldahl / NRK

Jenta er fra Hedmark, og kom i kontakt med en av Askim-guttene via VG's nå nedlagte nettsamfunn Nettby - et karaktertrekk felles for flere overgrepssaker fra få år tilbake.

Jenta dro til Askim for å besøke nettvennen våren 2010, skriver Smaalenenes Avis. Vennen møtte henne på stasjonen, og kjørte henne til en bolig. Der kom etterhvert begge de to andre dømte, og jenta ble presset og truet til å være med på opp mot 20 samleier i løpet av et døgn.

Ga opp å gjøre motstand

Jenta forklarte i retten at hun ble holdt i både armer og ben , og ga opp å gjøre motstand mot overgriperne.

Det var aldri noen tvil om at guttene hadde hatt sex med jenta, det sa forsvarsadvokat Thor Anders Smith Hoen i forkant av rettsforhandlingene - men han hevdet på vegne av sin klient at jenta hadde påstått at hun var 17 år gammel.

Retten mener de tre utnyttet situasjonen svært grovt, og legger i skjerpende retning vekk på at de tre gjorde dette i fellesskap.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen skadet i brann i Aremark

    Politiet i Østfold melder ved 01.30-tiden at alle beboerne i bolighuset på Fange er ute. Ingen skal være skadet som følge av brannen. Brannvesenet driver slukking på stedet.

  • Boligbrann i Aremark

    Aremark brannvesen melder i 01.00-tiden natt til tirsdag har rykket ut til Fange i Østfold, hvor det er brenner i et bolighus.

    Laster Twitter-innhold