NRK Meny
Normal

Dommersjef støtter FFK-spiller

Dommersjef Rune Pedersen støtter FFK-spiller Tarik Elyounoussi, som mener dommerne bør slå hardere ned på stygge taklinger. 

Tarik Elyounoussi
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Må norske dommere lære seg fotball? Ta diskusjonen her!
VIDEO: Alle tiders FFK

To ganger på like mange kamper har den fotrappe FFK-spilleren blitt meid ned av aggressive forsvarere. 

Verken i Aalesund eller på nye Fredrikstad Stadion søndag ble taklingene straffet med gult eller rødt kort. 

- Det skjer hver gang

Mot Viking plantet i tillegg Nikolai Stokholm beinet i en liggende Elyounoussi. Tarik selv føler at motstanderne vil skade ham og få ham ut av kampene.

- Det som skjedde mot Viking var veldig trist. Han kunne bare hoppet over meg, men når han setter beinet med vilje i ribbeina mine - så er det ikke annet enn stygt spill. Jeg klarte ikke å puste etterpå, sier han til NRK.

Nå mener han dommerne må følge nøyere med på det som faktisk skjer under kampens gang.

- Dommerne bør være mer obs på sånne situasjoner. Det er ikke første gang noe slikt skjer, det skjer jo hver gang. Og det skal ikke skje, sier han.

- Når sånne idioter prøver å få meg ut av kampen, kan brått sesongen være over hvis dette får fortsette.

- Bør unngå slike situasjoner 

Rune Pedersen
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

 

Dommersjef Rune Pedersen hevder at dommerne er oppmerksomme på at de beste spillerne er spesielt utsatt for stygge taklinger.

- Helt siden vinteren har vi hatt fokus på at én av dommernes hovedoppgave er å beskytte de teknisk gode spillerne sånn at ingen skal føle seg utrygge på banen. Utfordringen blir å oppfatte virkeligheten og hensikten til spilleren sånn at man får tatt den riktige avgjørelsen, sier han.

Pedersen støtter langt på vei Tarik etter situasjonene som har oppstått i de to siste kampene.

- Vi er ikke uenige med Tarik i dette tilfellet. Vi vil prøve å hente ut dette for å få en lik forståelse hos dommerne framover sånn at vi kan unngå slike situasjoner, sier han.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.