NRK Meny
Normal

- Det kan bli en høy overgangssum

- Hvis det kommer storklubber på banen kan overgangssummen for Dominic Adiyah bli høy, forklarer administrerende direktør i FFK Runar Henriksen.

Dominic Adiyah
Foto: Thanassis Stavrakis / Scanpix/AP

Les også: Adiyiah toppscorer i U20-VM

Les også: Sendte Ghana til finale

Stor interesse

Fredrikstad Fotballklubb har ikke lagt skjul på at de er villige til å selge det unge talentet som kun har vært på banen tre ganger i år for Eliteserieklubben.

FFK-direktør Runar Henriksen forteller til NRK at interessen for Adiyiah er stor og at det er klubber på banen fra Europa og Asia.


- Vi ser jo hvor andre mestscorende spillere i U-20 mesterskap har havnet før, det er jo hovedsaklig storklubber. Det er viktig at vi kommer i gode forhandlinger og at vi snakker med Adiyiah om hva han vil. Og at vi kommer frem til en sum av det som blir positivt, sier han.


- Vi er veldig stolte av å ha en verdensmester i troppen, han har gjort en fantastisk innsats i mesterskapet. Og allerede tidlig i mesterskapet dukket det opp interessenter på Adiyiah. Og etterspørselen ble ikke noe mindre når de da ble verdensmestere, følger Henriksen opp.

Ingen redningsmann

FFK Sport ASA som eier halvparten av Dominic Adiyah ser på røde tall denne høsten. Så et mulig salg av den unge spilleren kan hjelpe driftsselskap til FFK ut av krisen.

Les også: FFK Sport ASA 11 millioner i rødt

- Jeg vil ikke kalle Dominic Adiyah en redning på den økonomiske fronten. Men at det er et positivt bidrag, hvis han selv ønsker selvfølgelig, kan vi ikke legge skjul på.

Sammenligner med Diouf


Ifølge f-b.no håper klubben på et bud i den klassen Molde fikk på Mame Biram Diouf. De sikter da til overgangen til Manchester United på omlag 50 millioner kroner.

- Dominic Adiyah er veldig het for øyeblikket, så det er klart vi er veldig på alerten etter hva markedet kan tilby. Kommer storklubber på banen kan det bli en veldig høy pris. Så vi er veldig spente.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 23.600 i gebyr etter overlast

    Et tømmervogntog ble stanset av Statens vegvesen under en kontroll i Mysen i dag. Vogntoget hadde 6,8 tonn overlast. Maks tillat er 60 tonn. Vogntogføreren fikk 23.600 kroner i overlastgebyr.

  • Islandsk landslagsspiller til 08

    22 år gamle Orri Sigurdur Omarsson har signert en treårskontrakt med Sarpsborg 08. Midtstopperen debuterte på Islands A-landslag i januar.

    Orri Sigurdur Omarsson
    Foto: Sarpsborg 08