NRK Meny
Normal

Dødsvold-sak i Askim ankes til Høyesterett

Statsadvokaten anker dommen mot to menn i 20-årene som fikk sju måneders fengsel for forsøk på legemsbeskadigelse etter vold mot en 32-åring i Askim i 2011. Mannen døde av skadene.

Politiet på plass i Apalveien i Askim
Foto: Vidar Tangerud / NRK

Begge de dømte har innrømmet å ha brukt vold mot 32-åringen.
Aktor i saken, statsadvokat Trude Sparre, anker dommen til Høyesterett, skriver Aftenposten.

I Borgarting lagmannsrett la aktor ned påstand om sju års fengsel for begge for legemsbeskadigelse med døden til følge, men retten mente det ikke kunne bevises hvem av de to som påførte Tommy Larsen (32) den dødelige skaden under tumulter på en fest for snart tre år siden.

– Vi mener dommen er feil, og anker over feil lovanvendelse og manglende domsgrunner, sier statsadvokaten.

I Heggen og Frøland tingrett ble de to mennene dømt til seks og et halvt og sju år. Da lagmannsretten behandlet ankesaken, svarte juryen ja på skyldspørsmålet, men fagdommerne grep inn og satte kjennelsen til side. Dermed måtte saken behandles i retten for tredje gang.

LES OGSÅ:

– Føler oss krenket og spyttet på

Tommy Larsens kone, Ann-Kristin Borgås, la ikke skjul på at hun var skuffet da dommen fra lagmannsretten kom.

– Jeg vil ikke si at dette er en dom å få. Vi føler oss krenket og spyttet på når vi ligger nede. Det er så urettferdig.

Hun sier videre at de er slitne etter tre år i rettsapparatet.

– Vi får skorpen revet av gang på gang og kommer aldri til å tilgi.

– Her bodde vi i et koselig nabolag, som vi hadde gledet oss til å flytte til. Jeg hadde vokst opp her. At noe sånt kunne skje. Jeg tenker ofte på hva som er gjort og hva som ikke brude vært gjort den kvelden. Men nå er det for sent.

Ann-Kristin takker sin store familie for at hun står oppreist i dag. Hun bor fortsatt i huset, selv om hun gikk mange runder med seg selv.

Tommy Larsen (32) skulle bare dempe nabofesten. Det endte med døden for småbarnsfaren og syv måneders fengsel for gjerningsmennene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: