NRK Meny
Normal

Dødsulykke skyldes misforståelse?

- Det kan ha skjedd en misforståelse i kommunikasjonen, sier tilsynsleder Per Davidsen i Arbeidstilsynet.

Dødsulykke på Borregaard
Foto: Stephan Reis / NRK

En misforståelse mellom lokfører og skiftekonduktør var trolig årsak til arbeidsulykken hvor en 53-åring fra Sarpsborg døde i går.

I klem

Ulykken skjedde på tømmerlageret til Borregaard da en mann kom i klem mellom to godsvogner.

Mannen, som jobbet som skiftekonduktør for Cargo Net, var i ferdmed å koble to godsvogner til eller fra hverandre, da han ble klemt mellom bufferne på de to vognene og døde.

- Det kan ha skjedd en misforståelse i kommunikasjonen, men det er bare noe vi antar og er langt fra sikkert. Sannsynligvis får vi aldri noe svar på dette, sier tilsynsleder Per G. Davidsen i Arbeidstilsynet.

Han understreker at det ikke var noen vitner til ulykken. Skiftekonduktøren og lokføreren arbeidet langt fra hverandre og hadde kun radiokontakt, slik rutinene krever.

Krever dokumentasjon

- Vi har nå pålagt Cargo Net å gi oss dokumentasjon på rutinene, slik at vi kan gjennomgå dem og se om de er gode nok for å forebygge at slike ulykker kan skje igjen, sier Davidsen. Både Arbeidstilsynet og Sarpsborg politistasjon etterforsker ulykken som skjedde ved Borregaard Industrier. Jernbanetilsynet er også koblet inn i saken.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 22.55

  • Sparta tap

    Det ender til slutt 3–5 mellom Sparta og Lillehammer. Dermed leder Lillehammer 3–0 i kamper, og Sparta må vinne de fire neste for å nå finalen i sluttspillet.