NRK Meny
Normal

Dødsulykke skyldes misforståelse?

- Det kan ha skjedd en misforståelse i kommunikasjonen, sier tilsynsleder Per Davidsen i Arbeidstilsynet.

Dødsulykke på Borregaard
Foto: Stephan Reis / NRK

En misforståelse mellom lokfører og skiftekonduktør var trolig årsak til arbeidsulykken hvor en 53-åring fra Sarpsborg døde i går.

I klem

Ulykken skjedde på tømmerlageret til Borregaard da en mann kom i klem mellom to godsvogner.

Mannen, som jobbet som skiftekonduktør for Cargo Net, var i ferdmed å koble to godsvogner til eller fra hverandre, da han ble klemt mellom bufferne på de to vognene og døde.

- Det kan ha skjedd en misforståelse i kommunikasjonen, men det er bare noe vi antar og er langt fra sikkert. Sannsynligvis får vi aldri noe svar på dette, sier tilsynsleder Per G. Davidsen i Arbeidstilsynet.

Han understreker at det ikke var noen vitner til ulykken. Skiftekonduktøren og lokføreren arbeidet langt fra hverandre og hadde kun radiokontakt, slik rutinene krever.

Krever dokumentasjon

- Vi har nå pålagt Cargo Net å gi oss dokumentasjon på rutinene, slik at vi kan gjennomgå dem og se om de er gode nok for å forebygge at slike ulykker kan skje igjen, sier Davidsen. Både Arbeidstilsynet og Sarpsborg politistasjon etterforsker ulykken som skjedde ved Borregaard Industrier. Jernbanetilsynet er også koblet inn i saken.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utrykningsskjøring på E6

    Det vil være flere synlige utrykningsskjøretøyer på E6 i Østfold i dag. Det er nødetatene som driver med trening og godkjenning, opplyser Østfold-politiets operasjonsleder. Kjøringen vil foregå frem til klokken 15 i ettermiddag.

  • Kreditorene enige om Norske Skog

    Det er enighet blant kreditorene om redningsplanen for Norske Skog. Det melder Dagens Næringsliv. Enigheten kom på plass etter justeringer av styrets siste forslag. Endringene gir litt mer av selskapets verdier til de usikrede kreditorene.

    Norske Skog Saugbrugs - Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK