NRK Meny
Normal

Dødsulykke på Rudskogen

En MC-fører omkom etter en motorsykkelulykke på Rudskogen Motorsenter onsdag kveld. Ulykken skjedde under trening.

MC-ulykke på Rudskogen i Rakkestad

Flere ambulanser rykket ut til motorsportsenteret i Rakkestad etter meldinger om en MC-ulykke.

Foto: Tobias Nordli

– Det er snakk om en singelulykke der en motorsykkel har kjørt ut av banen. En person er bekreftet død, sier operasjonsleder Bjørge Haugen i Øst politidistrikt til NRK.

Det skal være en mann i slutten av 30-årene fra Østfold som omkom. Ulykken skjedde under trening på banen. Ingen andre var involvert i ulykken.

– Legehjelp var raskt til stede, men vedkommende ble erklært død på stedet. Pårørende er varslet, opplyser operasjonslederen.

Norges Motorsportforbund (NMF) opplyste onsdag kveld at mannen var en lisensiert utøver i motorsportgrenen roadracing.

– Utøveren kjørte alene på en strekning som ikke regnes som en spesielt utsatt del av banen. Norges Motorsportforbund vil rutinemessig foreta undersøkelser av omstendighetene rundt ulykken, skriver de i en pressemelding.

Sea King ble omdirigert

De første meldingene gikk ut på at det var snakk om en alvorlig ulykke, og et Sea King redningshelikopter ble sendt mot stedet.

– Helikopteret måtte imidlertid omprioriteres til en båtulykke i Fredrikstad. Da det var avklart i Fredrikstad var beskjeden at det ikke lenger behov for Sea King i Rakkestad, sier vaktleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen til NRK.

Ettersom Sea King-helikopteret ble omdirigert til Fredrikstad, ble en luftambulanse sendt til Rudskogen, sammen med tre ambulanser. Men livet til motorsyklisten stod ikke til å redde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fredrikstad-forfatter nominert

    Roskva Koritzinsky (28) er nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden». Koritzinsky er vokst opp i Fredrikstad, og debuterte som forfatter for fire år siden. 12 andre nordiske forfattere er nominert til prisen.

    Roskva Koritzinsky
    Foto: Aschehoug forlag
  • Kjørte i narkorus for sjette gang

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder for en rekke brudd på veitrafikkloven. Denne gangen er mannen blant annet dømt for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.