NRK Meny
Normal

Dødsulykke på Rudskogen

En MC-fører omkom etter en motorsykkelulykke på Rudskogen Motorsenter onsdag kveld. Ulykken skjedde under trening.

MC-ulykke på Rudskogen i Rakkestad

Flere ambulanser rykket ut til motorsportsenteret i Rakkestad etter meldinger om en MC-ulykke.

Foto: Tobias Nordli

– Det er snakk om en singelulykke der en motorsykkel har kjørt ut av banen. En person er bekreftet død, sier operasjonsleder Bjørge Haugen i Øst politidistrikt til NRK.

Det skal være en mann i slutten av 30-årene fra Østfold som omkom. Ulykken skjedde under trening på banen. Ingen andre var involvert i ulykken.

– Legehjelp var raskt til stede, men vedkommende ble erklært død på stedet. Pårørende er varslet, opplyser operasjonslederen.

Norges Motorsportforbund (NMF) opplyste onsdag kveld at mannen var en lisensiert utøver i motorsportgrenen roadracing.

– Utøveren kjørte alene på en strekning som ikke regnes som en spesielt utsatt del av banen. Norges Motorsportforbund vil rutinemessig foreta undersøkelser av omstendighetene rundt ulykken, skriver de i en pressemelding.

Sea King ble omdirigert

De første meldingene gikk ut på at det var snakk om en alvorlig ulykke, og et Sea King redningshelikopter ble sendt mot stedet.

– Helikopteret måtte imidlertid omprioriteres til en båtulykke i Fredrikstad. Da det var avklart i Fredrikstad var beskjeden at det ikke lenger behov for Sea King i Rakkestad, sier vaktleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen til NRK.

Ettersom Sea King-helikopteret ble omdirigert til Fredrikstad, ble en luftambulanse sendt til Rudskogen, sammen med tre ambulanser. Men livet til motorsyklisten stod ikke til å redde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sommerpatruljen ut på tur igjen

    LOs sommerpatrulje besøker bedrifter i Østfold denne uka. I det 35. året med sommerpatruljer er det fortsatt behov for å sjekke arbeidsvilkårene til ungdom i sommerjobb, sier LO Østfolds ungdomssekretær Vegard Finnes.

    LO Sommerpatrulje - skjema
    Foto: Oda Viken / NRK
  • Spydeberg på rådmannsjakt igjen

    Rådmann Gry Sjødin Neander i Spydeberg har takket ja til å bli ny rådmann i Kongsvinger. Neander har vært rådmann i Spydeberg siden september 2017, og skulle etter planen sittet i stillingen til ny kommune er etablert 1. januar 2020. – Arbeidet med å sikre ny ledelse i Spydeberg har selvsagt allerede startet, skriver ordfører i Spydeberg Petter Schou.