NRK Meny
Normal

Dødsulykke på Rudskogen

En MC-fører omkom etter en motorsykkelulykke på Rudskogen Motorsenter onsdag kveld. Ulykken skjedde under trening.

MC-ulykke på Rudskogen i Rakkestad

Flere ambulanser rykket ut til motorsportsenteret i Rakkestad etter meldinger om en MC-ulykke.

Foto: Tobias Nordli

– Det er snakk om en singelulykke der en motorsykkel har kjørt ut av banen. En person er bekreftet død, sier operasjonsleder Bjørge Haugen i Øst politidistrikt til NRK.

Det skal være en mann i slutten av 30-årene fra Østfold som omkom. Ulykken skjedde under trening på banen. Ingen andre var involvert i ulykken.

– Legehjelp var raskt til stede, men vedkommende ble erklært død på stedet. Pårørende er varslet, opplyser operasjonslederen.

Norges Motorsportforbund (NMF) opplyste onsdag kveld at mannen var en lisensiert utøver i motorsportgrenen roadracing.

– Utøveren kjørte alene på en strekning som ikke regnes som en spesielt utsatt del av banen. Norges Motorsportforbund vil rutinemessig foreta undersøkelser av omstendighetene rundt ulykken, skriver de i en pressemelding.

Sea King ble omdirigert

De første meldingene gikk ut på at det var snakk om en alvorlig ulykke, og et Sea King redningshelikopter ble sendt mot stedet.

– Helikopteret måtte imidlertid omprioriteres til en båtulykke i Fredrikstad. Da det var avklart i Fredrikstad var beskjeden at det ikke lenger behov for Sea King i Rakkestad, sier vaktleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen til NRK.

Ettersom Sea King-helikopteret ble omdirigert til Fredrikstad, ble en luftambulanse sendt til Rudskogen, sammen med tre ambulanser. Men livet til motorsyklisten stod ikke til å redde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Omkom i brann i Fredrikstad

    En person er bekreftet omkommet etter en brann i en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. Sju personer er sendt til legevakt for sjekk. Politiet fikk melding om brannen like etter klokken 04 natt til søndag.

    Laster Twitter-innhold
  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.