NRK Meny
Normal

Døde etter fallulykke i Trøgstad

Den 44 år gamle mannen som har ligget på sykehus med livstruende skader etter en arbeidsulykke i slutten av oktober er nå bekreftet død.

Arbeidsulykke på Grav industrifelt i Trøgstad

Fallulykken skjedde på Grav industriområde i Trøgstad 29. oktober. Begge de involverte er nå bekreftet omkommet.

Foto: Freddie Larsen

Det var den 29. oktober at to menn falt ned i forbindelse med takarbeider på et bygg ved Grav industriområde i Trøgstad. En 51 år gammel mann, ble bekreftet omkommet kort tid etter ulykken.

Den andre mannen, en 44-åring ble fraktet med ambulansehelikopter til Oslo universitetssykehus, avdeling Ullevål med kritiske skader, men snaut to uker etter arbeidsulykken er også han bekreftet omkommet.

– Jeg kan bekrefte at han døde på sykehuset på lørdag, sier politioverbetjent ved Indre Østfold politistasjon, Rune Isaksen til Smaalenenes Avis.

Har omtrentlig bilde av årsaken

Både politiet og Arbeidstilsynet har iverksatt undersøkelser i etterkant av den fatale ulykken.

– Dette har skjedd inne i et lagerlokale, men vi kan ikke si noe nærmere rundt omstendighetene. Det vil bli gjennomført vitneavhør så snart det er mulig, og den videre etterforskningen vil forhåpentligvis kunne gi svar på hva som har skjedd, sa Isaksen til NRK da ulykken skjedde.

Politietterforskningen ledes av øko- og miljøteamet i Follo politidistrikt. Leder Tor Persen har tidligere sagt til NRK at de har dannet seg et omtrentlig bilde av årsaken til fallulykken.

Arbeidsplassen i sorg

Den 44 år gamle mannen var ansatt hos Askim og Mysen Rør AS. Daglig leder i bedriften, Tollef Johan Berger, sier til Smaalenenes Avis at de mandag hadde en minnestund for sin avdøde kollega.

– Han har jobbet hos oss i 27 år, helt siden har var lærling. Han var et forbilde for mange i bedriften, og vil bli sårt savnet, sier Berger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.