NRK Meny
Normal

Døddrukken kjørte med tre barn i bilen

Med tre mindreårige i bilen kjørte en Fredrikstad-mann til polet med 2,88 promille alkohol i blodet. Vinmonopolet var stengt da han kom fram.

alkometer

Alkometeret ga tydelig utslag.

Foto: Kjell Pedersen / NRK

En lørdag i slutten av august fikk politiet en telefon fra en bilist som hadde kjørt etter mannen. Hun reagerte på vinglete kjøring, bilen var stadig over i motgående kjørefelt.

Kjøreturen endte ved Vinmonopolets utsalg i Borgarveien på Østsiden i Fredrikstad. Vitnet fulgte etter, og så at mannen gikk mot polutsalget, og at han hadde en ustødig gange. I bilen til mannen satt tre barn. Vitnet bestemte seg for å varsle politiet.

Polet var stengt

Det var såpass sent på dagen at Vinmonopolets utsalg var stengt. Da mannen oppdaget det, gikk han i stedet til en dagligvareforretning som ligger på samme sted. Vitnet fulgte etter og så at mannen sjanglet rundt i forretningen. Hun varslet politiet på nytt, og siden det tok litt tid før politiet kom bestemte hun seg for å oppholde mannen litt.

Da politipatruljen kom, var de ikke i tvil om at mannen var alkoholpåvirket. Det ble først tatt en prøve med alkometer, og det ga tydelig utslag. Mannen ble brakt til politistasjonen i Fredrikstad, der det ble tatt utblåsningsprøver av ham. De viste at han hadde 2,88 promille alkohol i blodet.

Møtte ikke i retten

I forrige uke kom saken opp for tingretten i Fredrikstad, men den 40 år gamle mannen møtte ikke fram. Tingretten valgte likevel å føre saken.

Fredrikstad tingrett la vekt på at mannen hadde kjørt bil med høy promille, at han hadde mindreårige passasjerer i bilen og at kjørte på et tidspunkt da det var mye trafikk. Alt i alt slår retten fast at dette vitner om en ansvarsløshet som det må reageres strengt på. Fredrikstad tingrett fant ingen formildende omstendigheter.

Dommen fra Fredrikstad tingrett lyder på fengsel i 36 dager og en bot på 45.000 kroner. I tillegg har retten bestemt at mannen ikke får kjøre motorkjøretøyer de neste tre årene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Til sykehus etter MC-ulykke

    MC-føreren som kolliderte i en sving utenfor Halden kjøres til sykehus med smerter i armen. Ifølge politiet har ikke føreren hatt stor hastighet.

  • Togtrafikken stengt etter brann

    Brannen i Skjeberg er i et bolighus der flere personer bor. Politiet har foreløpig ikke kontroll på om alle har kommet seg ut, melder SA. Huset ligger få meter fra togskinnene, og per nå får ikke togene på Østfoldbanen passere.