NRK Meny
Normal

Disse skal gjøre det slutt på bomkø

Jernbaneverket har montert nye bommer ved jernbaneovergangen i Rakkestad sentrum. Men de skal ikke brukes før i august.

Nye bommer i Rakkestad

Bommene ved jernbaneovergangen ble byttet ut med nye onsdag formiddag.

Foto: Petter Larsson / NRK

Harry Korslund

Harry Korslund, kommunikasjonssjef i Jernbaneverket, håper de nye bommene skal fungere bedre.

Foto: Jernbaneverket

– Vi er i ferd med å skifte de gamle bommene ut med et flunkende nytt anlegg som vi håper at skal oppføre seg mer rasjonelt, sier kommunikasjonssjef i Jernbaneverkets område øst, Harry Korslund.

De gamle bommene har ofte stått bom fast og laget lange køer, så fornyelsen er etterlengtet.

– Vi har dessverre hatt en del problemer med tekniske feil som har ført til det i perioder har blitt opphoping av trafikk.

– Vi har et godt håp om at et flunkende nytt anlegg vil fungere bedre enn det anlegget som har vært på Rakkestad fra gammelt av, sier Korslund.

Les også: – Dette er helt tragisk

Bommene i Rakkestad

De nye bommene skal ikke tas i bruk før i august.

Foto: Petter Larsson / NRK

Men det bygges nå et nytt signalanlegg på strekningen mellom Mysen og Sarpsborg, og det betyr at det ikke kommer til å gå rutetog forbi Rakkestad før i august.

I løpet av anleggsperioden for signalanlegget skal ikke de nye bommene brukes. Ansatte i Jernbaneverket skal være vakter ved overgangen når det går tog.

Først i august neste år blir de nye bommene tatt i bruk.

– Da er planen at de da skal tas i bruk for fullt, sier Korslund.

Les også: Harlem: – Jernbaneverket må ta ansvar

Les også: Køer etter togbom-trøbbel

.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.