NRK Meny
Normal

Diskuterer en sammenslåing med Akershus

Østfold og Akershus går et skritt videre mot mulig sammenslåing av fylkene.

Ole Haabeth

Fylkesordfører i Østfold Ole Haabeth, sier de skal vurdere fordeler og ulemper med en sammenslåing.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Østfold og Akershus vil fortsette samtalene om å slå sammen fylkene. Politikere fra de to fylkene hadde et felles møte denne uka og er enige om å gå videre med diskusjonen.

Fylkesordfører i Østfold Ole Haabeth, sier de skal vurdere fordeler og ulemper med en sammenslåing.

– Vi ser at vi har mange felles utfordringer i fylkene og en del utfordringer som bør løses på tvers av fylkesgrenser. For oss er det veldig naturlig å snakke med Akershus siden vi har vannet og Sverige i de andre grenseområdene våre.

Haabeth mener at større regioner kan ta mer ansvar for veier og kollektivtrafikk ved å ta over lokal- og regiontog. Han trekker også fram regional næringsutvikling som vil ha fordel av større regioner.

Alle kommunene har vurdert mulig sammenslåing med nabokommuner, og tilsvarende vil fylkeskommunen gå videre med sin regionreform.

– Vi setter ned en arbeidsgruppe bestående av ordfører, opposisjonsleder og rådmann, som skal gå i samtaler og legge opp det videre løpet sammen med en tilsvarende delegasjon fra Akershus, sier Haabeth.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klemte hånda under vask

    En person er sendt til sykehuset på Kalnes etter at han fikk hånda i klem da han drev med vasking. Det opplyser Follo-politiet.