NRK Meny
Normal

Dette kan være fremtiden til Sarpsborg 08

LA MANGA (NRK): Merk deg navnene: Tobias Heintz, Thomas Herskedal og Markus Stige. De tre juniorene har vist svært lovende takter på Sarpsborg-treningene i Spania.

Tobias Heintz

Tobias Heintz har for alvor fått vist frem skuddfoten på treningene med Sarpsborg 08.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen har tro på juniorene som er med til La Manga.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– De er blant de mest spennende juniorspillerne vi har. Vi er veldig spent på dem, og det kan godt hende at noen av de gutta som er med hit kan prege Sarpsborg 08 i årene fremover, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Tobias Heintz og Thomas Herskedal har vist prov på god teknikk, spilleforståelse og imponerende skuddføtter.

– Det er moro å være her. Det er ganske mye høyere nivå enn jeg er vant med, sier Herskedal.

Keeper Stige har vist imponerende rekkevidde, selv om han ser ut som en miniputt mellom Christian Sukke (197 centimeter) og Duwayne Kerr (199 centimeter).

Ekstratrening

Thomas Herskedal

Thomas Herskedal ble årets unge spiller i Sarpsborg 08 forrige sesong.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

De tre ungguttene har fått ekstra veiledning og oppfølging fra spillerutvikler Espen Engebretsen og keepertrener Tommy Haglund.

Spesielt har ettermiddagene vært viet til ekstratrening for Herskedal og Heintz, som sammen med Liridon Kalludra og Henrik Ojamaa har fokusert mye på avslutninger.

Markus Stige har delt på keeperjobben med Kerr og Sukke.

– De har tatt oss godt imot. Vi får høre det om vi gjør noe bra, og vi får høre det om vi gjør noe dårlig. Det blir satt krav til oss på lik linje med alle de andre. Det er veldig gøy å få sjansen, sier han.

Trener med A-laget

Stige kom til klubben fra Fredrikstad i fjor sommer og har alle forutsetninger for å bli en svært god keeper.

– Han har det meste som trengs for å bli en god keeper, ikke minst treningsviljen. Han har ikke den samme lengden som Sukke og Kerr, men han har andre kvaliteter som gjør at han kompenserer for høyden. Jeg er ikke bekymret for det. Det er litt typisk norsk å tenke at keeperne skal være så store, sier keepertrener Haglund, som mener 19-åringen kan være eliteseriekeeper om få år.

Men klubben har ingen hast, og ønsker å la keeperen utvikle seg i trygge rammer i egen klubb.

– Han trener med oss tre dager i uka og spiller for juniorlaget, og det holder foreløpig. Han hadde ikke gjort seg bort i 2. divisjon, men det er ikke noe hastverk med å få han ut for å spille voksenfotball, påpeker Haglund.

Markus Stige

Markus Stige har stor rekkevidde til tross for at man mangler høyden til hans eldre keeperkolleger i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Skryt av sjefen

Tobias Heintz (født 1998) er en spennende angrepsspiller med en fortid i Sprint/Jeløy, mens midtbanespiller Thomas Herskedal (født 1998) kom til Sarpsborg fra Follo.

Sistnevnte ble kåret til «årets unge spiller» i Sarpsborg 08 i sin første sesong for klubben.

– De er godt skolerte og har stort engasjement. De har knekt mange koder bare på de få dagene vi har vært her med tanke på hva som skal til. De ser selvfølgelig hva de gutta som har vært med en stund holder på med, det er masse skjult læring i det. Også er begge to oppegående og reflekterte, dette er gutter som har en mulighet til å kunne nå langt, sier hovedtrener Geir Bakke.

Fikk debuten

Tobias Heintz

Tobias Heintz er en spennende offensiv spiller med fortid i Sprint/Jeløy.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Tobias Heintz fikk A-lagsdebuten i 3–0 seieren over Sandefjord fredag kveld, og gjorde en god figur i de 10 minuttene han fikk med seg.

Bakke utelukker ikke at også de andre ungguttene kan få noen minutter på banen i løpet av oppholdet.

Men han påpeker at juniorene først og fremst er med til Spania for å se, lære og kjenne på kroppen hvordan nivået på A-laget er.

– De gutta her er så vidt kjønnsmodne. Nå får de lov til å være med A-laget til Sarpsborg for å se hva dette går ut på. De har fortjent det, for de er sabla gode. Vi skal heller ikke hive innpå folk for tidlig, men en liten smakebit hadde kanskje ikke gjort noe.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.