NRK Meny
Normal

Lionel Richie og Nico & Vinz til Sarpsborg

Jubileumssjef Svein Halvorsen presenterte tirsdag artistene som skal underholde på den store tusenårsfesten i Sarpsborg i sommer.

Lionel Richie

Lionel Richie er det store trekkplasteret til tusenårsfesten i Sarpsborg i sommer.

Foto: Chris Pizzello / Ap

Svein A. Halvorsen

Svein Halvorsen er sjef for tusenårsmarkeringen i Sarpsborg.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Programmet ble presentert på toppen av den store gressplenen til Hafslund Hovedgård, der også hovedscenen skal stå i slutten av juli.

Sarpsborg kommune arrangerer flere små og store arrangementer gjennom hele jubileumsåret, men festen over alle fester finner sted 29.- og 30. juli.

Og jubileumssjef Svein Halvorsen i Sarpsborg hadde et stort internasjonalt navn å trekke opp av underholdningshatten da han presenterte artistene tirsdag.

Lionel Richie er nemlig en av dem som kommer til byen for å spille på musikkfestivalen lørdag 30. juli - to dager etter at han har spilt på Begenhus festning i Bergen.

I tillegg kommer Nico & Vinz og Stian Blipp til byen.

– Folk har ventet på å få vite hvem som er de største artistene de skal få oppleve i 2016. Nå har vi svaret på hvem som skal trekke uvanlig mange publikummere i flere aldersgrupper til tusenårsfesten, sier Halvorsen.

– Nico & Vinz har gjort det skarpt den siste tiden, og jeg tror de har noe virkelig stort på gang internasjonalt. Derfor er dette en god artistsignering for Sarpsborg og byjubileet, legger han til.

Nico & Vinz

Årets Spellemann 2014, Nico & Vinz, skal tiltrekke seg den yngre garde på jubileumsfesten.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Håper på opp mot 15.000

Med to solide trekkplastre på plass før den store festen, håper arrangørene av jubileumsfesten at man skal klare å tiltrekke seg opp mot 15.000 tilskuere i Hafslundparken.

– Når det gjelder tusenårsfesten, så ble Hafslund Hovedgård utpekt som hovedarena allerede for fem år siden. Vi har et nyrestaurert Kulås Amfi, men der er det kun plass til 6.000 personer, og det blir for lite til dette arrangementet. Her må vi nok opp i det dobbelt og vel så det, og da er Hafslund Hovedgård ideell, sier Halvorsen til NRK.

Forrige gang det ble arrangert en konsert av lignende format i parken, var i 2012 da Hafslund Hovedgård markerte 250-årsjubileum. Den gang var rundt 15.000 personer i parken, da navn som Vinni, CC Cowboys og Donkeyboy sto for underholdningen.

Også i 2008 var parken fylt til randen, under den 12 timer lange konserten som ble arrangert i forbindelse med klimakonferansen CC8.

Klimakonserten på Hafslund hovedgård

DRØMMEN: Slik, minst, håper arrangørene at Hafslundparken skal se ut under tusenårsfesten i juli. Dette bildet er fra klimakonserten CC8 i 2008 – da rundt 8000 tilskuere besøkte parken.

Foto: Pål Andersen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Røysåsen

    Det er skogbrann i området rundt Røysåsen i Moss. Brannvesen og politi er på vei, skriver politiet på Twitter. Det er stor røykutvikling i området, og politiet anbefaler beboere i nærheten om å stenge vinduer og luftinntak.

  • Ny sjef for Østfoldforskning

    Ellen-Marie Forsberg blir ny direktør i Østfoldforskning AS fra oktober. Hun har vært leder for forskergruppa for ansvarlig innovasjon ved Arbeidsforskningsinstituttet siden 2011 og forskningssjef i perioden 2015 til 2018. Forsberg har ledet to EU-prosjekter innenfor ansvarlig innovasjon, og har jobbet mye med både forskningspolitikk og forskningsetikk.