NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 henter landslagsspiss

Estlands landslagsspiss Henrik Ojamaa har gått til Sarpsborg 08 på et halvt års lån.

Henrik Ojamaa

Henrik Ojamaa fra Estland har signert en seks måneders lånekontrakt med Sarpsborg 08.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Det var Henning Bergs Legia Warszawa som først bekreftet låneavtalen i ettermiddag. Ojamaa signerte for den skotske klubben Motherwell i 2012, og scoret 13 mål på 64 kamper før han ble hentet til Legia Warszawa i 2013.

I Polen ble det to mål på 34 kamper, før han ble lånt tilbake til Motherwell denne sesongen. Etter tre mål på 18 kamper går turen nå videre til Sarpsborg 08.

– Vi har hentet en spiss som vi har veldig stor tro på. Han er en hurtig og hardtarbeidende bakromsspiss, som har spilt masse på toppnivå, tross sin unge alder. Han har spilt mange landskamper og er også seriemester med Legia Warszawa, sier Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen til NRK.

Ojamaa kommer til Sarpsborg på et seks måneder langt lån. Sarpingene har også sikret seg opsjon på kjøp av spilleren med 22 landskamper for Estland.

Ser etter Gudi-erstatter

Sarpsborgs sportssjef sier til NRK at klubben ikke er ferdige med å hente inn spillere foran neste sesong. I dag reiste han til Spania for å se fotball med blant annet norske, danske og svenske lag i aksjon.

– Vi skal ned og kikke litt, forteller han rett etter å ha landet på flyplassen i Alicante.

Det primære målet er en erstatter for midtbanespiller Gudmundur Thorarinsson, som ble solgt til danske Nordsjælland for to uker siden.

– Vi ser etter den riktige spilleren, det er det viktigste. Men er det en ung spiller, som holder bra nivå og som vi kan tjene penger på i fremtiden, så tar vi heller en ung enn en gammel. Vi har nok rutine i troppen sånn sett, forteller Berntsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hjalp seilbåt med starttrøbbel

    Redningsskøyta Horn Rescue på Hvaler har hjulpet en seilbåt med startproblemer. Ifølge styrmann Anders Ödman er det ett av få oppdrag redningsskøyta har hatt på denne tiden av året.

    Redningsskøyta assisterer seilbåt
    Foto: Redningsskøyta Horn Rescue
  • Vinduer knust fire netter på rad

    Det har blitt knust vinduer fire netter på rad i et bygg som huser tannlegekontor og leiligheter i Kransen 12 i Moss, skriver Moss Avis. Ifølge tannlege Arne Trondsen har 10-12 vinduer blitt knust. Det er også skader på parketten og møbler. Politiet har pågrepet en person som er mistenkt for vindusknusingen.