NRK Meny
Normal

Det var tollere på jobb likevel ...

I løpet av en halv time grytidlig en lørdag morgen i mai kom fire biler over Svinesund fullastet med alkohol og tobakk. Det er mulig det gikk rykter om at tollerne ikke var på vakt ...

Konvoi av smuglerbiler over Svinesund

Smuglervarer og bilene i lagerhallen til Tollvesenet på Svinesund.

Foto: Tollvesenet

Fire til seks måneders fengsel, beslaglagte biler og smuglervarer, og kjøreforbud i Norge. Det mener Halden tingrett er en passende straff for seks polske menn fra 19 til 55 år, som to tidlige helgemorgener i mai kom kjørende over grensa i varebiler.

– Vi ser av og til at det kommer en god del biler på tidspunkt da noen tror at vi ikke er på jobb. Det kan være det som har skjedd i dette tilfellet, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved Svinesund Tollsted.

Det hender fra tid til annen at tollerne avdekker en del smuglerforsøk på spesielle tidspunkt. Det kan være at «jungeltelegrafen» melder at det er «fritt fram» ved grensen. Det er mulig det skjedde i pinsehelgen. Men tollerne var på jobb, de.

Stanset med spikermatte

Litt før klokken halv fem på morgenen lørdag 23. mai kom tre varebiler nær sagt ifølge. En ble stanset på Svinesund. De to andre ble stanset på E6 av politiet, den ene i Sarpsborg, den andre i Rygge. Sistnevnte måtte politiet bruke spikermatte for å få stanset. I alle tre bilene ble det funnet betydelige mengder øl, brennevin og sigaretter.

Ved femtiden samme morgen kom en fjerde bil over grensen ved Svinesund. I denne fant tollerne 1960 liter øl, 136 liter brennevin og 20.380 sigaretter.

Nye biler morgenen etter

Morgen etter ble to nye biler stanset på Svinesund med få minutters mellomrom ved halv sjutiden på morgenen. Også i disse bilene ble det funnet betydelige mengder øl, brennevin og sigaretter.

Ble stanset av spikermatte

Denne bilen ble stanset av politiet med spikermatte og havnet utfor veien.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må registrere brønner

    Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Formålet er at informasjonen skal være lett tilgjengelig for kommunene når de legger planer for arealene rundt brønnområdet, skriver Aremark kommune på sine hjemmesider. Du må selv registrere brønnen på mattilsynet.no.

  • Kritisk til Peterson-flytting

    Høyre-politiker i Sarpsborg Marit Kildedal er kritisk til egen kommune for at det ikke har vært noen tilgjengelig tomt for Peterson Packaging i Sarpsborg. Bedriften har kjøpt tomt og planlegger flytting til Halden. – Sarpsborg kommune er for bakpå, middelmådige og for lite effektive. Det ser vi resultatet av i denne saken, sier hun til Sarpsborg Arbeiderblad.