NRK Meny
Normal

Nå haster det!

Søndag kveld er det glatt flere steder i Østfold.

Lars Borgersen skifter til vinterdekk søndag kveld,mandag er det meldt snø

Lars Borgersen i Fredrikstad skifter til vinterdekk søndag kveld.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Nå er det mellom null og en minusgrad og et lite tåkelag som legger seg på bakken flere steder i indre Østfold. Da blir det glatt.

Bilberger Vidar Simensen er på vei ut for å hjelpe en bilist som har kjørt av veien på grunn av is ved Mørk golfbane i Spydeberg. Søndag morgen hjalp han en bilist i Rokke i Halden av samme årsak.

Mandag morgen venter meteorologene snø på Østlandet.

– I indre og høyere strøk vil den nedbøren starte som sludd og snø, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness på Meteorologisk institutt.

I en pressemelding ber Statens vegvesen bilistene sørge for å ha gode vinterdekk på bilen, holde god avstand og tilpasse farten etter forholdene.

– Vi prøver å sko for at det kan bli Texas mandag, sier bilberger Simensen hos Martiniussens Bilservice AS. De er klare med to faste på hver av stasjonene de har og i tillegg har de mannskap i reserve.

Ifølge Statens vegvesen skjer det flest trafikkulykker i overgangen høst-vinter

–Det kan virke som vi trenger tid på oss til å justere både fart og kjørevaner til vinterforhold, uttaler avdelingsdirektør Roar Midtbø Jensen i en pressemelding fra Statens vegvesen.

oar Midtbø Jensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen

– Selv om store ressurser settes inn vil det alltid ta litt tid før alle vegstrekninger er brøytet eller strødd, sier avdelingsdirektør Roar Midtbø Jensen i Statens vegvesen.

Foto: Birger Kjøberg

Lars Borgersen i Fredrikstad skifter til vinterhjul søndag kveld. Han har ikke hørt om snøen som kan falle dagen etter, men forbereder seg fordi han skal kjøre langt, tidlig om morgenen om et par dager.

– Hadde jeg hatt nye dekk skulle jeg kjørt litt fortere, men nå har jeg slitte dekk så jeg skal ta det veldig med ro, helt sikkert.

Statens vegvesen har ansvaret for vintervedlikeholdet av riks- og fylkesveger, men det er ulike entreprenører som utfører jobben. De viktigste og mest trafikkerte vegene tas først.

–Ikke glem at du kan oppleve forskjellige føreforhold selv på korte turer, minner Midtbø Jensen om.

–Kjør med huet, ikke etter klokka, oppfordrer bilberger Vidar Simensen hos Martiniussens Bilservice AS. Før han med en liten latter i stemmen legger til.

–Ellers må folk bare stå på, så får vi litt å gjøre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.