NRK Meny
Normal

Det går sakte i Rally New Zealand

Rally New Zealand startet natt til fredag. På sjuende fartsprøve endte Petter Solberg på sjuendeplass. Storebror Henning kom på 10. plass.

Petter Solberg New Zealand

Det går sakte for Petter Solberg i Rally New Zealand. På den sjuende fartsprøven endte han 2,25 minutter bak Mikko Hirvonen, som vant.

Foto: WD / AP

Den 11. runden i rally-VM kjøres på New Zealand og startet natt til fredag norsk tid.

SE BILDENE: Petter Solbergs nye fartsvidunder

Satset på topplassering

Det er et forholdsvis raskt løp på gode grusveier, ikke ulikt det finske VM-løpet med unntak av de kjente hoppene i Finland.

Petter Solberg vant på New Zealand i 2004, og før årets løp hadde han store forventninger til å gjøre det bra i år igjen.

– Jeg liker løpet i New Zealand. Det er raske veier der man kan få fin flyt og høye hastigheter om man har den rette følelsen. Vi har flere gode plasseringer der, så målet er helt klart en ny topplassering også denne gangen, sa Solberg.

10 minutter bak

Men etter sju fartsprøver ser det mørkt ut for begge Solberg-brødrene.

Petter kjørte i mål på sjuendeplass 2 minutter og 25 sekunder etter Mikko Hirvonen som vant prøven.

Henning Solberg klokket inn til en tjueåttendeplass - 10 minutter og 20 sekunder bak Hirvonen.

Sebastién Loeb, som leder VM sammenlagt, kom inn som nummer to på sjuende fartsprøve fredag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Dømt for voldtekt av datteren

    En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.