NRK Meny
Normal

Det blir busslommer igjen på Hafslundsøy

Folk på Hafslundsøy skal få i hvert fall noen busslommer tilbake, har en enstemmig samferdselskomité bestemt.

Aksjon for busslommer i Sarpsborg

I fjor sommer aksjonerte beboerne langs Nordbyveien på Hafslundsøy. Sarpsborg kommune fikk 2.400 underskrifter i støtte for et krav om at det igjen ble bygd busslommer på strekningen. Nå har de delvis fått viljen sin i fylkets samferdselskomité.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Innføringen av universell utforming langs Nordbyveien medførte at kantstopp skulle erstatte busslommer. Folk reagerte, og i fjor sommer skrev 2.400 beboere på en underskriftsliste om å få til sammen 14 busslommer tilbake langs veien.

Kantstoppene førte til at bussene måtte stoppe i veien, noe som var langt mer trafikkfarlig enn slik det var før, mente beboerne.

Nå har fylkespolitikerne vist seg i hvert fall delvis lydhøre.

Nordbyveien skal fortsatt ha kantstoppere som hovedregel, men samferdselskomiteen har enstemmig bestemt at det ved Helgeby skal på plass busslommer i hver kjøreretning. Det skal også utredes om to busslommer til kan etableres. Det skal skje neste år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK