Normal

– Jeg måtte finne meg noe nytt

Anders Trondsen mener Sarpsborg 08 har blitt en attraktiv klubb og et godt utstillingsvindu for utenlandske klubber. – Vi trodde Anders var utenfor vår rekkevidde, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Anders Trondsen

Anders Trondsen ble i dag presentert for lokal presse på Sarpsborg stadion.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Midtbanespilleren gjennomførte i formiddag sin første treningsøkt med Sarpsborg 08 etter overgangen fra Stabæk. Trondsen sier han ble tatt godt imot umiddelbart.

– Det er veldig godt å komme i gang. Det er en veldig fin gruppe, som det er lett å komme inn i, sa han til NRK umiddelbart etter trening.

– Sarpsborg har blitt attraktiv

Anders Trondsen

Anders Trondsen sier han ble tatt godt imot av sine nye lagkamerater i Sarpsborg 08.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det har blitt spekulert i at det var et ønske om å bli brukt på midtbanen som gjorde at U21-landslagsspilleren ønsket å bytte klubb.

Overfor NRK bekrefter midtbanetalentet at han selv ønsket seg bort fra Stabæk.

– Jeg var klar på at jeg måtte finne meg noe nytt, det var jeg. Men nå er jeg ferdig der, så det spiller ikke så stor rolle hvorfor. Nå er jeg bare glad for å være i Sarpsborg, forteller han.

Hva er det med Sarpsborg som er interessant for en norsk landslagsspiller?

– Klubben har noe spennende på gang, jeg trengte ikke mye tid å tenke på. Klubben satser på unge spillere og de har solgt mange videre. Sarpsborg har blitt en attraktiv klubb og det kommer andre klubber hit for å se på spillere. Jeg vil gjerne til utlandet en dag, men min oppgave nå er å prestere for Sarpsborg.

Midtbanespilleren får forøvrig trøye nummer 6 i Sarpsborg 08.

Tatt steg

Sportssjef Thomas Berntsen sier til NRK at klubben har hatt Trondsen på blokka i lang tid.

– Men Anders er en spiller vi ikke trodde var innenfor vår rekkevidde. Det åpnet seg en mulighet, og han var klokkeklar på at han ønsket seg hit etter en samtale med Geir Bakke, sier Berntsen.

Han er glad for å høre at Trondsen beskriver Sarpsborg som en attraktiv klubb.

– At vi kan gå inn og hente en U21-landslagsspiller tyder på at vi har tatt steg både på det økonomiske og det sportslige. Spillere av dette kaliberet velger å videreutvikle seg i Sarpsborg og være med å dra klubben vår videre, og kanskje ta steget ut.

Er det den dyreste overgangen i din tid i Sarpsborg?

– Vi har valgt å ikke gå ut med summen, men det er ingen tvil om at det er en betydelig kjøpesum for Sarpsborg. Jeg ser at det har blitt spekulert i noen summer, men de er i hvert fall for høye.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En til sykehus etter utforkjøring

    Bilen som kjørte utfor Krokstadveien kjørte inn i et tre, ifølge politiet. En person er kjørt til sykehus for videre undersøkelse etter ulykken. Bergingsbil er på vei.

  • To personer i utforkjøring

    En bil har kjørt ut av Krokstadveien i grensetraktene mellom Eidsberg og Trøgstad. Det var to personer i bilen, de er ute og blir undersøkt av ambulansepersonell, melder politiet.