NRK Meny
Normal

– En hektisk sommer

Skuespiller Dennis Storhøi har mange prosjekter gående, og i sommer skal han opptre flere steder i Østfold.

Dennis Storhøi

TRAVEL: Dennis Storhøi skal opptre flere steder i Østfold i sommer.

– Det er godt å være tilbake i hjemfylket. Jeg ser frem til å tilbringe flere dager i Ørje, der jeg skal spille hovedrollen i Soot Spelet, forteller Fredrikstadmannen.

Skrevet av stefaren

Forestillingen Soot Spelet blir satt opp for andre gang i Ørje. I år skal blant annet Aleksander Rybak, Samuel Fröler og flere frivillige fra Marker teater stå på scenen.

Ifølge Storhøi er de i full gang med øvingen.

– Foreløpig er ikke alt på plass, men alt skal ikke sitte hundre prosent før premieren 24.juni. Jeg er glad vi er et stort team med flinke skuespillere, forteller han.

Storhøi gleder seg til å tre inn i rollen som Haldenkanalens far, Engebret Soot, som bygde sluser og kanaler for transport av båter og tømmer.

Han har selv et nært forhold til Soot Spelet.

Storhøi

GLEDER SEG: Dennis Storhøi ser frem til å jobbe i Østfold i sommer.

– Soot Spelet ble skrevet av min stefar, Ole Karsten Andersen. I fjor tilbragte jeg også mye tid i Ørje, og jeg syntes det var fantastisk å spille ute i naturen.

– Flere prosjekter på gang

I sommer skal Storhøi også opptre flere steder i Østfold.

– Jeg lever et hektisk liv. Neste helg skal jeg synge på Elingaard Herregård i Fredrikstad, og i slutten av august skal jeg opptre i Sarpsborg i forbindelse med 1000-årsjubileet. Det er spennende å ha flere prosjekter på gang, og jeg er takknemlig for at jeg kan leve av å være skuespiller.

– Får du tid til sommerferie?

– Jeg skal tilbringe flere uker på hytten på Öland i Sverige. Der skal jeg være med familien. Jeg skal koble av på hytten, men også gjøre andre ting som om å klippe gresset og male huset, påstår han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Enklere å få time for pass

  Passkontoret på Råde legger nå ut nye timer hver uke. Tidligere i år fikk passkontoret kritikk fra Politidirektoratet da det det var fullbooket på passkontoret flere uker fremover.

  Øst politidistrikt har nå satt inn ekstra personell, og det er igjen mulig å bestille time.

  Norsk pass
  Foto: Heidi Gomnæs / NRK
 • Utelukker ikke Østfoldstatsråd

  Førsteamanuensis Harald Borgebund ved Høgskolen i Østfold sier Høyre kan få enda en minister i regjeringen etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister i går.
  Han mener det ikke er automatikk i at det er en ny Frp-statsråd som skal erstatte Sylvi Listhaug, og trekker frem Ingjerd Schou som en aktuell kandidat.

  Harald Borgebund
  Foto: Bengt-Eigil Ruud/NRK