NRK Meny
Normal

Dennis Olsen leder tysk mesterskap

15-årige Dennis Olsen slet litt innledningsvis. Men i finalen viste han glimrende kjøring og krysset mållinjen først på Wackersdorf.

Dennis Olsen

Unggutten Dennis Olsen fortsetter å imponere i gokart.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Løpet på Wackersdorf var det tredje av i alt fem løp i dette mesterskapet. Dennis Olsen fra Våler vant den første runden i Gent, men fikk bare femteplass i Ampfing.

Under helgens løp slet Olsen blant annet med å venne seg til banen i regnværet og brukte kvalifiseringen til det. Her kjørte han inn til femtetid. I det første heatet gjorde unggutten en liten miss, og fikk en fjerdeplass. Så begynte motoren å fuske i det andre heatet og Olsen fikk bare syvendeplass.

Les også:

Foran søndagens kjøring byttet gokartførerens italienske Energy-team motor, og da fungerte alt som det skulle. Dennis kjørte inn til andreplass i prefinalen. I selve finalen klaffet alt og 15-åringen tok seieren, foran teamkompis Alexander Lindberg fra Danmark.

Olsen leder nå mesterskapet med 84 poeng, foran nederlandske Kim Oomen og tyske Martin Dienst, som har henholdsvis 69 og 59 poeng.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Seier for både HTH og FBK

    Begge Østfolds topplag i håndball vant sine kamper i kveld. I mennenes eliteserie slo Halden topphåndball Nøtterøy 42-28. I kvinnenes eliteserie slo Fredrikstad BK Storhamar 28-24.

  • Seier til Sarpsborg 08

    Sarpsborg 08 vant 1-0 over Aalesund i siste hjemmekamp i serien. Patrick Mortensen stod for den eneste scoringen i kampen.