Denne skilpadden trasket langs veien i Moss

Den lille krabaten ble levert inn til Tropehagen Zoo i Moss. Nå håper butikkeieren at eierne melder seg raskt.

Skilpadde funnet langs veien i Moss

Skilpadden virker å være godt ivaretatt, forteller Dragsten ved Tropehagen Zoo. Nå får den mat og et midlertidig sted å bo i butikken.

Foto: Privat

– I går kom det inn noen med en skilpadde som var funnet i Moss. De som fant den hadde ringt politiet uten å få noe særlig hjelp, og de ble litt fortvilt og kom hit til butikken med den, sier butikkinnehaver Monica Dragsten i Tropehagen Zoo.

Skilpadden ble funnet gående langs bilveien i Moss.

– De hadde reagert på at var en skilpadde ute i trafikken, og de turte heldigvis å ta den opp og komme hit med den. Den kunne fort ha blitt påkjørt, forteller Dragsten.

Flyttet inn i trygt bur

Hun la ut en melding om funnet på Facebook-sidene til butikken i et håp om å nå ut til eierne av dyret. Dragsten håper nå at eierne melder seg raskt, slik at hun slipper å levere skilpadden til avlivning.

Det er nemlig strenge lover og regler for hold av skilpadder og andre reptiler her i landet - i utgangspunktet er de ulovlige.

– Det er forbudt med mindre man har papirer fra Mattilsynet. Så hvis ikke vi finner eieren, så blir den avlivet, forteller Dragsten.

– Jeg har drevet med dette i mange år og har kunnskap om hold og stell. Den er virker å være fin og godt ivaretatt. Hvis ingen melder seg, så kan det hende jeg søker dispensasjon for å beholde den selv, inntil vi finner eieren, legger hun til.

Inntil videre har skilpadden fått et midlertidig hjem i et trygt bur i butikken. Der får den mat og stell.

Eierne av skilpadden kan ta kontakt med Monica Dragsten på telefonnummer 92010820.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ønsker obligatoriske undersøkelser

    Godt syn bør ikke være en privatsak. Det mener Bente Monica Aakre, forsker og instituttleder ved Universitetet i Sør-Øst Norge. Hun vil ha flere og grundigere synsundersøkelser av barn. Etter 4-års kontrollen på helsestasjonen er det opp til foreldrene å sørge for at synet til barna blir fulgt opp. Samtidig viser undersøkelser at hver femte elev i grunnskolen har problemer med synet og trenger hjelp.

    Øye
    Foto: Knut-Sverre Horn
  • Motstand mot togoppsamling

    Forslaget fra Bane NOR om å etablere et hensettingsanlegg for tog på Halmstad møter motstand hos fylkespolitikerne. Dette er ett av fire forslag til plassering i området Moss, Rygge, Råde. Anlegget er foreslått for tett på Rygge stasjon, sier gruppeleder fra Arbeiderpartiet, Siv Henriette Jacobsen.