NRK Meny
Normal

Denne flyplassen ligger i Oslo

Ihvertfall for reiselivsnæringen. De har gitt opp å markedsføre Østfold, men inviterer turistene heller til Oslofjordregionen.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

De fleste som lander på Rygge tror de er i Oslo. Det viser en fersk undersøkelse Østfoldforsk har gjort for Østfold Reiseliv.

- Det er ikke overraskende at den undersøkelsen viser at de drar til Oslo. Man lander på Moss Lufthavn Rygge, skal til Oslo, og tror man kommer til Oslo, sier daglig leder Maya Nielsen i Opplev Fredrikstad og Hvaler.

- Østfold?

Østfold reiseliv ønsket å kartlegge hvem som kommer til Norge via Rygge, og hva de vil oppleve her. 80 % av de 500 som ble spurt, kommer for å oppleve norsk natur. Det har vi mye av i Østfold, men å få turistene til å feste seg ved navnet Østfold, er umulig, sier Nielsen.

- Vi selger ikke Østfold. Vi er "Visit Oslofjord". Det er vårt landingssted, og det er Olsofjorden vi må selge. Det å selge "Østfold" i Tyskland funker dårlig.

Bruker Oslo for det byen er verdt

Stadig flere turister lander på Rygge - over 171.000 passasjerer brukte MLR i oktober. Det er en økning på nesten tretti tusen passasjerer fra september måned. Ryanair har planer om å frakte stadig flere, to millioner passasjerer totalt neste år.

Østfold må i langt større grad må hekte seg på Oslo-effekten når de skal kapre turister, mener turistsjefen.

- Det er ikke negativt at vi ligger i nærheten av en stor destinasjonsmotor som trekker folk til landet vårt.

- Vi har en fordel av dette, sier Nielsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.