NRK Meny
Normal

Demonstrerer mot kommunens mygg-bekjempelse

I dag klokken to er det demonstrasjon i Deje rett nord for Karlstad i Värmland. Innbyggerne er misfornøyd med kommunens innsats for å bekjempe myggen.

Mygg

Myggen herjer i Deje like nord for Karlstad. Så i dag demonstrerer innbyggerne.

Foto: www.colourbox.com / Colourbox.com

Myggen er stadig en plage i tettstedet Deje i Forshaga kommune, forteller Sveriges Radio Värmland. I sommer har innbyggerne vært så til de grader plaget av mygg at de nå demonstrerer sin misnøye.

– Det er ikke nok å holde på med rydding av kratt, la kyrne beite og sette opp gassfeller, sier Mikaela Fallgren i Deje til Sveriges Radio. Hun mener at kommunen ikke tar innbyggerne på alvor.

Barndommens somre innendørs

Fallgren har fått bistand fra Villaeiernes riksforbund i Sverige til å organisere demonstrasjonen. Hun selv er spesielt bekymret for barnas situasjon:.

MYGG

Mikaela Fallgren forteller om sønnen som hadde 36 myggstikk på en arm en morgen.

Foto: NRK

– Noen sommere i et voksens menneskes liv er kanskje ikke så mye, men for et barn blir det en hel barndoms somre som må tilbringes innendørs, sier hun.

Hun forteller om sønnen som sov med en arm over dyna en natt i sommer. Da han våknet hadde han 36 myggstikk på armen.

Søker om bruk av helikopter

Forshaga kommune kommer til å fortsette myggbekjempelse på samme måte neste år som i år, kan Sveriges Radio Värmland slå fast.

Kommunen kommer til å søke om bruke helikopter i kampen mot myggen neste år. De gjorde det i år, men da kom tillatelsen så seint at mygglarvene allerede var klekket.

Kommunen kommer også, sammen med länsstyrelsen i Värmland, til å søke om midler til å ansette en koordinator som skal ha et overordnet ansvar for å arbeide med problemene med flommyggen i hele Klarälvsdalen.

Mikaela Fallgren håper på økt innsats:

– Folk vil ikke komme på besøk til oss når det er som verst her i Deje. Vi blir sittende alene hjemme, det føles som man er frosset ut, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uenige i forslag om vannskuter

    Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.

  • Helfo består i Fredrikstad

    Regjeringen har bestemt at Helfo fortsatt skal ha kontor i Fredrikstad, sier Tage Pettersen stortingsrepresentant fra Høyre. Etaten skal omorganiseres og antall kontor reduseres fra 22 til 6. Men kontoret i Fredrikstad består.