Normal

Nejra (23) åpner restauranten med gratis mat

Daglig leder på Peppes i Fredrikstad, Nejra Osmic (23), inviterer til gratis julefest med mat, drikke og julegaver i kveld.

Privatpersoner og flere bedrifter i Fredrikstad har sørget for at kveldens gjester får mer enn bare mat og drikke.

I starten av desember kom 23 år gamle Nejra Osmic fra Førde i medienes søkelys da det ble kjent at hun ville åpne sin Peppes-restaurant i Fredrikstad på julaften, og servere gratis mat til de som trenger det.

Klokken 16.00 i dag åpner hun dørene for opp til 250 gjester.

– Man sitter ofte og tenker at man burde gjort noe for å hjelpe andre. Men så blir det vanskelig å vite hva man skal gjøre og hvordan man skal gjøre det, sier hun og legger til:

– Det er mange mennesker der ute som ikke har noe sted å gå. Da var det lett å si; «vet dere hva, vi åpner restauranten». Så er det litt vanskelig å vite hvordan man faktisk skal gjennomføre det.

Får hjelp

Men å gjennomføre gesten viste seg raskt å ikke være noe problem. Før hun gikk ut med ideen på Facebook-sidene til restaurantens avdeling i Fredrikstad, orienterte hun Peppes sentralt om planene.

Nejra Osmic

Torsdag formiddag var Nejra på plass i restauranten for å gjøre klart til julefeiringen i kveld.

Foto: Tor René Stryger/NRK

«Du er kanskje gal, men kjør på», var beskjeden hun fikk tilbake.

Siden har både leverandører og andre Peppes-restauranter bidratt med gratis mat, drikke, kaffe og arbeidskraft.

I tillegg har privatpersoner og flere bedrifter i Fredrikstad sørget for at kveldens gjester får mer enn bare mat og drikke.

– Vi har fått inn nærmere 300 julegaver, både helt nye og to esker med brukte gaver. Det skal vi dele ut og planen er at alle som kommer skal få en gave hver, sier Osmic.

Daglig leder på Peppes i Fredrikstad, Nejra Osmic (23), inviterer til gratis julefest i kveld.

– Håper folk vil delta i julefeiringen

Det var Fredriksstad Blad som først skrev om planene til Osmic. Senere ble hun oppringt av både VG, TV2 og P4.

Torsdag formiddag var det 60 personer som hadde bestilt bord i restauranten.

– Jeg håper det kommer folk som i utgangspunktet feirer jul og har lyst til å delta i julefeiringen, men ikke har mulighet til det. Enten fordi de er ensomme eller fordi de ikke har råd til mat.

Dørene åpner 16.00 og matserveringen starter en time senere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Øivind Johannessen er død

    Hele Norges «Raymon» - Øivind Johannessen - er død, 67 år gammel. Det melder Demokraten. Sammen med lokale artister var han i full gang med å gjennomføre nye show utover høsten 2018. Øivind Johannessen mottok for en del år tilbake Leif Justers ærespris.

    Øivind Johannessen
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK
  • Satser på mer frivillig arbeid

    Inspiria science center i Sarpsborg står bak et nytt prosjekt som skal få Østfoldungdommen til å engasjere seg i frivillig arbeid. Undersøkelser viser at ungdom som driver med frivillig arbeid gjør det bedre på skolen og er mer i aktivitet. Prosjektet støttes av Østfoldhelsa og Østfold fylkeskommune og skal etter planen starte opp høsten 2019.