NRK Meny
Normal

Def Leppard til Halden

80-tallsheltene spiller på Fredriksten festning neste år.

Def Leppard
Foto: defleppard.com

Det verdenskjente bandet Def Leppard holder konsert på Fredriksten festning fredag 23. mai neste år.

Geir Andersen i Team Halden slapp mandag nyheten om at det britiske bandet Def Leppard kommer til Halden i mai neste år, skriver Halden Dagblad.

Def Leppard er et britisk band som oppstod i Sheffield i 1977, og spiller en blanding av hard rock, glam rock og heavy metal.

Def Leppards frontfigur Joe Elliot - her fra konserten i Skedsmohallen i 1988.

Def Leppards frontfigur Joe Elliot - her fra konserten i Skedsmohallen i 1988.

Foto: Hanssen, Eystein / SCANPIX

Millionsalg

Bandet har fans over hele verden og har solgt svimlende 70 millioner album.

Def Leppard fikk sitt gjennombrudd med hiten "Photograph" fra plata Pyromania i 1983.

Bandets største salgssuksess kom fire år senere, med albumet Hysteria. Plata inneholdt moderne rockeklassikere som "Animal", "Pour Some Sugar On Me", "Love Bites" og "Armageddon It". Hysteria solgte 18 millioner plater på verdensbasis.

Bandet er også kjent for å ha en enarmet trommeslager. Rick Allen mistet venstre arm i en trafikkulykke i 1984, og bruker armen og begge føttene på et spesiallaget trommesett når han spiller. 

- Def Leppard har også fått sin del med tragedier. Foruten at trommeslager Rick Allen mistet den ene armen i bilulykke 1984, så  gikk bandgrunnlegger og gitarist Steve Clark bort i 1991. Det er i dag fire originale medlemmer, sier Geir Andersen til NRK.

Kommer til Sandnes

Def Leppard er et av fem rockeband med to originale studioalbum som har solgt over 10 millioner kopier. De andre er Led Zeppelin, Pink Floyd, The Eagles og Van Halen, ifølge Wikipedia.

Foruten Halden skal bandet også holde konsert i Sandnes i forbindelse med Norges-besøket i mai. 

Bandet består i dag av Joe Elliott, Rick Savage, Rick Allen, Phil Collen og Vivian Campbell. 

Team Halden har de senere årene stått bak flere store konserter og idrettsarrangementer i Halden, og i høst hadde de lokket den svenske superstjernen Thomas Ledin til å gjøre sin eneste opptreden i år på Fredriksten festning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Ekteparet var ikke tilfeldig mål

    Et ektepar i Rygge ble natt til mandag utsatt for et grovt hjemmeran. Politiet jobber nå etter en teori om de ikke var et tilfeldig mål. – Vi føler oss sikre på at naboer og alle andre i Østfold kan sove trygt om natten, sier politiadvokat Anders Svarholt til Moss Avis.

  • Vitner varslet om ruset sjåfør

    Politiet fikk i 14:30-tiden flere meldinger om en bil som råkjørte i Askim. Da mannen i 30-årene ble stoppet, viste det seg at han var ruset. Politiet har tatt fra ham førerkortet.