NRK Meny
Normal

- Stemmesedlene henger seg opp

Moss kommune hadde store telleproblemer.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Tage Pettersen bekrefter problemer i Moss.

Foto: Anders Winlund / NRK

Moss kommune hadde problemer med å få registrert stemmene fra årets stortingsvalg. Det bekrefter ordfører Tage Pettersen.

– Vi har datatrøbbel, men det jobbes med saken, sier han.

– Henger seg opp

På rådhuset i Moss var det drama i kulissene. Der var det full aktivitet med å få systemene til å fungere. Det forteller valgsansvarlig i Moss kommune, Ingvild Sikkeland.

Hun opplyste til NRK at det er problemer med blindeskrift-stemmesedlene. I tillegg hang de ordinære stemmesedlene seg opp i scanningen.

– Vi holder på og jobber og jobber og jobber. Det er viktig at alt blir helt riktig, men vi håper det ikke tar så lang tid før alt er i orden. Det er den siste biten som gjenstår nå, sa hun til NRK da det sto på.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.