NRK Meny
Normal

- Stemmesedlene henger seg opp

Moss kommune hadde store telleproblemer.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Tage Pettersen bekrefter problemer i Moss.

Foto: Anders Winlund / NRK

Moss kommune hadde problemer med å få registrert stemmene fra årets stortingsvalg. Det bekrefter ordfører Tage Pettersen.

– Vi har datatrøbbel, men det jobbes med saken, sier han.

– Henger seg opp

På rådhuset i Moss var det drama i kulissene. Der var det full aktivitet med å få systemene til å fungere. Det forteller valgsansvarlig i Moss kommune, Ingvild Sikkeland.

Hun opplyste til NRK at det er problemer med blindeskrift-stemmesedlene. I tillegg hang de ordinære stemmesedlene seg opp i scanningen.

– Vi holder på og jobber og jobber og jobber. Det er viktig at alt blir helt riktig, men vi håper det ikke tar så lang tid før alt er i orden. Det er den siste biten som gjenstår nå, sa hun til NRK da det sto på.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ingrid Willoch er død

  Høyrepolitiker Ingrid Willoch er død. Det skriver Fredriksstad Blad. Willoch satt på Stortinget fra 1981 til 1993, og har vært vareordfører i Fredrikstad

  Ingrid Willoch var gift med Georg Apenes som døde i fjor.

  Ingrid Willoch
  Foto: Anne Ognedal / NRK
 • Østfoldbanen minst populær i Norge

  Pendlertogene fra Oslo til Ski, Moss og Mysen er de minst populære toglinjene i landet, viser en ny kundeundersøkelse NSB har gjort. Aftenposten skriver at de tre linjene på Østfoldbanen fikk desidert lavest poengsum.

  Kaos på Østfoldbanen
  Foto: Stephan Reis