NRK Meny
Normal

Dårlige flytider fra Rygge

Norwegian åpnet sin flyrute fra Rygge til London torsdag. Men næringslivsbransjen er ikke spesielt fornøyd med avgangstidene.

Det første Norwegian-flyet fra Rygge
Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Norwegian tilbyr nemlig ikke noe morgenfly til den britiske hovedstaden.

- Ikke godt nok for næringslivet

Ruten fra Rygge til Bergen startet også torsdag. Ruten har to daglige avganger, en tidlig på morgenen og en på ettermiddagen, noe som er helt i tråd med næringslivets ønsker.

Men flytidene for ruten til London er slett ikke så gode. Den skal ikke gå hver dag - og ikke før halv ti på formiddagen.

Snart starter dessuten Widerøes rute fra Rygge til København, men heller ikke denne ruten kommer til å ha en morgenavgang.

Men kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, sier de regner med å kunne tilby næringslivet bedre tidspunkt etterhvert.

Regiondirektør i NHO Østfold, Nils Einar Nesdam, er ikke fornøyd:

- Det er ikke godt nok sett fra næringslivets side. Det må vi bare innrømme, sier Nesdam.

- Håper på flere avganger

Moss Lufthavn Rygge har blitt kjempet gjennom med argumentet om at næringslivsfolk skal komme seg ut i verden. Slik kan det bare bli på sikt, sier Daniel Skjeldam i Norwegian:

- Vi har store ambisjoner om å tilby mye bedre tidspunkter for næringslivet fra Rygge til London og andre byer etterhvert. Vi har to fly basert på Rygge foreløpig, og vi håper det kan bli mer, sier Skjeldam.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 20:55.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.