NRK Meny
Normal

Dårlig sikt og glatte veier

Det skjedde flere utforkjørsler i natt, etter meldinger og advarsler om dårlig sikt og kjøreforhold.

Utforkjørsel Spydeberg
Foto: Freddie Larsen

Klokken 19:17 fikk politiet melding om en utforkjørsel av Stegenveien ved Hovind kirke i Spydeberg. Ved ulykkesstedet fant nødetatene en bil med store materielle skader, og en sjåfør som tidvis var bevisstløs. Han var tidvis bevisstløs, og tilstanden antydet at han kunne ha slått hodet i frontruta under utforkjørselen.

Nødetatene bestemte seg for å frakte ham til Oslo universitetssykehus Ullevål, men ambulansepersonellet fikk stabilisert mannens tilstand. Han ble i stedet sendt med ambulanse til sjekk på Sykehuset Østfold Kalnes.

Som i alle trafikkulykker med personskade skal politiet etterforske hendelsen.

Tåke, E6

TÅKE: Ikke akkurat optimale kjøreforhold på E6 og andre veier gjennom Østfold i går kveld og natt.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Rundt klokken 22 lørdag kveld meldte politiet at det var svært glatt på veiene i Østfold, og oppfordret reisende til å kjøre forsiktig. Flere reisende fikk merke forholdene utover kvelden.

I 23-tiden fikk nødetatene melding om en trafikkulykke ved rundkjøringen i krysset Ryggeveien/Øreåsveien i Moss. Bilføreren var bevisstløs da ambulansepersonellet begynte å gi nødhjelp. En snau time senere veltet en kvinnelig mopedist i Bryggeriveien i Fredrikstad. Hun holdt ifølge politiet lav fart, men det var glatt på stedet. Mopedisten ble fraktet til sykehus for sjekk, etter at hun klaget over hode- og nakkesmerter etter velten.

Kan fortsatt være glatt

Glatt vei og tett tåke til tross, politiet har ikke flere trafikkhendelser å nevne fra nattas logg. Men det kan fortsatt være glatt, påpeker politiet i Follo.

– Stort sett er det greit på veiene, noen vi har noen indikasjoner på at det kan ha frosset i søkk og dumper. Så det kan fortsatt være glatt enkelte steder, opplyser operasjonssentralen i Follo søndag morgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høyt bakterieinnhold i Iddefjorden

    I havnebassenget i Halden er det målt et svært høyt nivå av tarmbakterier, slik at et svømmestevne som skulle vært avholdt lørdag må avlyses. Det skriver HA. Kommunen tror det er den tørre sommeren med lite uskifting av vannet som har bidratt til situasjonen.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23.00